Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rikosepäily | Pääkaupunkiseutulainen vaateyritys teetti vaatteita Kiinassa ja ilmoitti Tullille väärät hinnat – Hyöty 86000 euroa

Pääkaupunkiseudulla toimiva vaateyritys teetti vaatteita Kiinassa, toi vaatteet Suomeen ja jätti jopa 86 000 euron tuontitullit maksamatta. Näin epäilee Tulli.

– Yritys on saanut muun muassa huomattavaa kilpailuetua samalla alalla oikein toimiviin yrityksiin nähden ilmoittamalla vaatteiden tullausarvot väärin. Yritysten tasapuolisten kilpailuedellytysten tukeminen on meille Tullissa tärkeää ja pyrimme purkamaan laittoman ulkomaankaupan rakenteita mahdollisimman tehokkaasti, kertoo tiedotteessa talousrikostutkintayksikön päällikkö Petteri Nevalainen.

Tulli ei paljasta tiedotteessa yrityksen nimeä.

Rikoshyöty syntyi esitutkinnan mukaan, kun vaateyritys toi tuotteet maahan ja tullasi ne todellista arvoa huomattavasti halvempina. Tullin mukaan tullausarvo ei perustunut vaatteista Kiinaan maksettuun hintaan.

Tutkinnan perusteella Tulli epäilee, että yrityksen maahantuomat vaatteet valmistetaan tehtaassa, jota yritys pyörittää epävirallisesti Suomesta käsin. Virallisesti tehtaalla on paikalliset vastuuhenkilöt. Vaatteet on tuotu Kiinasta vuosien 2017– 2020 aikana.

Tullausarvo on summa, jonka perusteella maahantuonnissa kannetaan muun muassa tulli ja maahantuonnin arvonlisävero. Tullausarvo koostuu pääsääntöisesti tavaran arvosta, rahti- ja muista kustannuksista.

Yritystä epäillään törkeästä veropetoksesta.

Tulli on tehnyt esitutkinnan yhteistyössä Euroopan syyttäjäviraston, EPPOn kanssa.