Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kävijöiden määrä Sipoonkorvessa laski viime vuonna, mutta yhdessä asiassa rikottiin ennätys

Vierailijalukujen notkahduksesta huolimatta kansallispuiston kävijämäärä ylitti pandemiaa edeltäneen tason.

Sipoonkorven kansallispuiston viime vuoden saldo oli kahtiajakoinen.

Sipoonkorven kävijämäärä pieneni kahdeksan prosenttia edellisvuodesta.

Sen sijaan mitattu kävijätyytyväisyys kasvoi viime vuonna ennätyskorkealle: asteikolla 1–5 kävijöiden tyytyväisyys oli 4,34.

Asiasta kertoo Metsähallitus tiedotteessaan.

Vantaan, Helsingin ja Sipoon alueilla sijaitseva Sipoonkorpi oli viime vuonna kävijämääriltään Suomen kahdeksanneksi suosituin kansallispuisto.

Sipoonkorvessa vierailtiin 134 400 kertaa. Vaikka luku oli edellisvuotta pienempi, pidemmän aikavälin tarkastelulla tilanne näyttää hyvältä. Sipoonkorveessa kävijämäärä on 22 prosenttia koholla pandemiaa edeltävään vuoteen 2019 verrattuna.

Lue lisää: Sipoonkorven kävijämäärä yhä selvästi suurempi kuin ennen koronaa – Nuuksio notkahti hieman

Toisessa pääkaupunkiseudun kansallispuistossa Espoon Nuuksiossa vierailtiin 306 700 kertaa viime vuonna. Nuuksion kävijämäärä pieneni kaksi prosenttia edellisvuoteen nähden.

– Nuuksion käyntimäärät ovat pitkään keikkuneet samalla tasolla. Sipoonkorpi tuli yhä useammalle tutuksi korona-aikaan. Viime vuonna puistoissa vieraili taas ulkomaalaisia turisteja, mutta toisaalta moni kotimainen matkailija lienee suunnannut viime vuonna ulkomaille, puntaroi Metsähallituksen virkistyskäyttöpäällikkö Joel Heino tiedotteessa.

Kansallispuistot ovat saaneet lisää rahaa rakenteiden kunnostamiseen ja kehittämiseen.

– Sipoonkorpeen saadun lisärahoituksen turvin on kunnostettu tulipaikkoja ja rakenteita ja tehty uusia reittejä. Olemme pystyneet vastaamaan kysyntään, ja se näkyy kävijätyytyväisyyden kasvuna, Heino sanoo.

Käyntimääriltään Suomen suosituin kansallispuisto oli viime vuonna Pallas–Yllästunturi. Siellä kirjattiin 593 300 vierailua.

Lue lisää: Sipoonkorven kansallispuistossa käytiin lähes 150 000 kertaa viime vuonna – laskusta huolimatta kävijämäärä ylitti pandemiaa edeltäneen tason