Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaalle on ilmestynyt uudenlaisia golfpaikkoja, joissa hiotaan lyöntejä talvella – ”Kilpailua on tullut viime vuosina”

Golfin talviharjoitteluolot ovat kohentuneet reilusti pääkaupunkiseudulla parin viime vuoden aikana, sillä seudulle on perustettu useita uusia treenipaikkoja.

Vantaallakin on jo montaa paikkaa, joissa voi hioa lyöntejä joko simulaattorin avulla tai sisähallin alustalla. Tällaisia ovat muun muassa Vantaankosken golfhalli, Koivuhaan golfsimulaattori, Golf Studios Hakkilassa ja Hiekkaharjun talvihalli.

Golf Studiosin simulaattoristudio avattiin Santaradantien hallissa Hakkilassa syksyllä 2021. Kyseessä oli parin golfharrastajan oma hanke.

– Klassinen tarina. Ei ollut tarpeeksi talviharjoittelupaikkoja, joten todettiin kaverin kanssa, että perustetaan oma. Ajateltiin, että päästään itse pelaamaan ja on mukava, jos vähän rahaakin tulee, kuvaa Golf Studiosin Vantaan toimipisteen toimitusjohtaja Anttu Hietakari.

Hakkilan golfstudiossa ei ole työntekijöitä, ja sinne voi mennä yksin tai porukalla treenaamaan lyöntejä simulaattorilla.

Myös viisi vuotta golfia harrastanut vantaalainen Hietakari harjoittelee siellä talvisin, 1–2 kertaa viikossa. Kesällä hän aikoo pelata Keimolan kentällä.

– En ole hyvä golfissa, mutta lajin hankaluus kiehtoo minua. En ole vielä saanut hole in onea, mutta se on tavoitteena, hän naurahtaa.

Jos lyönti menee vihkoon, kukaan ei ole näkemässä.

Golfstudiossa voi pelailla simuloiduilla todellisilla ja keksityillä radoilla. Treenaaja voi osallistua vaikkapa maailman arvostetuimman golfkiertueen PGA:n turnaukseen Floridassa.

Hietakarin mukaan golfstudiolle on riittänyt asiakkaita mukavasti, vaikka Vantaalle on ilmaantunut muitakin alan toimijoita.

– Kilpailua on tullut viime vuosina, mutta harrastajamäärät ovat korkeat ja meillä on hyvä sijainti. Lähimmät kilpailijamme ovat Keimolassa, Hietakari sanoo.

Hänestä Hiekkaharjun Golfin isompi talvisisähalli ”ei ole välttämättä suora kilpailija”.

– Taistellaan ehkä samoista asiakkaista, mutta konsepti on hyvin erilainen. Meillä on paikka, jossa kukaan ei ole katsomassa, mitä siellä tehdään. Jos lyönti menee vihkoon, kukaan ei ole näkemässä. Hallimme onkin turvallinen paikka aloittaa golf, Hietakari selittää.

Hiekkaharjun talvihalli avataan 1. helmikuuta Tennistiellä. Sisäharjoitteluhallissa on lyöntipaikkojen ja -analysaattorien lisäksi lähipelialue, jossa voi hioa chippejä ja putteja.

Hiekkaharju Golfin kehitysjohtaja Lauri Laakso kertoo, että talvisisähalli on ollut harjoittelukäytössä parin vuoden ajan ja käyttö on painottunut kevättalvelle ennen ulkokauden alkua.

– Jonkin verran talvihallia kohtaan on ollut kiinnostusta, mutta vielä on riittänyt tilaa hyvin. Viime talvikaudella käyttöönotetut lyöntitutkat ovat olleet suosittuja, Laakso kertoo.

Laakso odottaa Hiekkaharjun talvihallin käyttäjämäärien säilyvän tänä talvena vähintään viime vuoden tasolla.

– Lähistöllä ei ole vastaavaa kaikille avointa hallia. Hallimme on auki muillekin kuin seuran jäsenille.

Laakson mielestä uusilla golfsimulaattoripaikoilla ei ole ollut vaikutusta Hiekkaharjun talvihallin asiakasmääriin.

– Eivät ne ole vaikuttaneet toimintaamme.

Ulkorata avataan keväällä niin pian kuin mahdollista, ja samalla talvihalli menee kiinni.

– Tarvittaessa halli on kuitenkin käytössä ympäri vuoden, esimerkiksi opetustoiminnassa huonon sään sattuessa, Laakso tähdentää.