Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaalaiset haastetaan hiihtämään ja keräämään kilometrejä

Sarjoja on kolme. Hiihtää voi missä tahansa, kilometrit kirjataan tulospalveluun.

Paikoillenne, valmiina, hep! Vantaan Kortteliliigaan kuuluva helmikuun hiihtoliiga käynnistyy keskiviikkona 1. helmikuuta ja kestää 28. helmikuuta saakka. Tarkoitus on hiihtää mahdollisimman paljon ja kirjata hiihdetyt kilometrit tulospalvelun nettisivulle. Osallistuminen on maksutonta.

Hiihtoliigassa on kolme sarjaa. Perheille on oma ja aikuisille kaksi, joista toinen on varttuneemmalla väelle. Hiihtoliigaan kirjaudutaan osoitteessa vantaankortteliliiga.fi.

Vantaan projektikoordinaattori Sami Kaalikoski kertoo, että hiihtoliiga polkaistiin ensi kertaa pystyyn koronatalvena 2021. Sisäliikunnat olivat pysähdyksissä rajoitusten takia, mutta ihmisiä piti kannustaa liikkumaan ja heillä oli myös valtava tarve päästä ulos luontoon. Siitä kertoivat muun muassa suuret kävijämäärät Sipoonkorvessa.

– Ensimmäisellä kerralla osallistujia oli 400 ja hiihtokilometrejä kertyi yhteensä 50 000.

Viime talvena hiihtoliigaa ei järjestetty, mutta nyt tavoitteena on, että kussakin sarjassa hiihdettäisiin 20 000 kilometriä.

– Toivotaan, että osallistujia on 100–200. Kaikki siitä ylös päin on positiivista, Kaalikoski sanoo.

Lue myös: Hyvinvointi | Syö oikein ennen pitkää liikuntasuoritusta, niin sen jälkeen ei ole kiljuva nälkä – asiantuntija kertoo, miten hiihto- tai juoksulenkille on syytä valmistautua

Hiihtokelit Vantaalla ovat heikentyneet, kun lämpötila on ollut plussalla ja on satanut jopa vettä. Mutta jos Vantaalla ei voi hiihtää, kilometrejä voi itselleen ja yhteiseen pottiin kerätä missä tahansa. Pääkaupunkiseudun latutilanteen voi tarkistaa verkosta ulkoliikunta.fi-palvelusta.

Hiihtoliiga ei ole kilpailu eikä eniten hiihtänyt saa palkinnoksi muuta kuin hyvän mielen ja kunnon. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan muun muassa lahjakortteja.

Kortteliliigassa pelataan nyt korttelikiekkoa ja pipolätkää.

Lue vielä: Kun sukset valitsee oikein, niistä riittää iloa kymmeneksi vuodeksi – hittisukset toimivat niin paukkupakkasilla kuin plussakeleillä

Varkaat iskivät törkeästi Vantaan Hiihtoseuran tiloihin – Hakunilan urheilupuistosta varastettiin nuorten kilpasuksia ja muuta tavaraa tuhansien eurojen edestä

Varkaat iskivät jälleen: Hakunilan urheilupuistosta vietiin lumitykkien kupariputket – Kuinka käy Suomen Cupin hiihtojen?