Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Harrastajanäyttelijät panivat pystyyn omaehtoisen teatterin Vantaalla – "Kaikki saavat esittää omia ideoita kaikkeen"

Teatteri Tilkkutäkissä tekemisen on tarkoitus olla paineetonta ja hauskaa. Ensiesitykseksi syntyi oma satunäytelmä.

Kruunupäinen herrasmies kehuu keittäneensä itse kahvit järjestötalo Leinikin kivijalassa sijaitsevan kokoontumistilan pienessä keittiössä. Hän lupaakin kuninkaallisella varmuudella, että kahvi on taatusti hyvää.

Ja onhan se, mutta kruunustaan huolimatta keittäjä myöntää olevansa oikeasti vain kyläpäällikkö ja ihan oikeasti Juha Panula, joka näyttelee teatteri Tilkkutäkin koko perheen näytelmässä.

– Minä olen good guy, eli kuulun hyviin kyläläisiin, tuo on bad guy, eli hirviökuningas, Panula toteaa ja osoittaa Tiina Marloa.

Tilkkutäkki sai alkunsa viime keväänä korona-ankeuden jälkimainingeissa.

– Mietimme mieheni Terhon kanssa, että olisipa mukava tehdä jotain jonkin kivan porukan kanssa, Tiina Marlo kertoo.

Tuumailun jäljiltä kasassa on nyt kymmenen hengen energiaa pursuava ryhmä, joka alkoi syksyn puolella harjoitella näytelmää. Tilkkutäkki on yhdistysmuotoinen ja sen puheenjohtajana toimii Marlo. Jäseniä on tällä haavaa kolmetoista.

– Oli mahtavaa, että saimme Vantaan Järjestöringiltä tämän tilan käyttöömme kerran viikossa.

Toiminnan perusidea on selkeä.

– Haluamme tuottaa iloa, oivalluksia ja hyvinvointia sekä yleisölle että itsellemme. Kukaan ei ole huonompi toista ja yhteisen tekemisen on tarkoitus olla paineetonta ja hauskaa. Kaikki saavat esittää omia ideoita kaikkeen.

Kulut pidetään minimissä, jotta pääsylipun hinta ei olisi este lähteä katsomaan näytelmää. Lipun saa viidellä eurolla. Tilan pienuuden vuoksi sisään otetaan vain parikymmentä katsojaa.

Milla Enrothin käsikirjoittamassa, aavistuksen verran grimmiläiseen tyyliin vivahtavassa Kyynelten kaivo -näytelmässä hirviökuninkaalle pitäisi löytää kyläläisten joukosta morsian, mutta nirsolle kuninkaalle ei tunnu kukaan kelpaavan. Keskeiseksi tarinassa muodostuu kaivo, jonka toteuttamisessa ryhmäläiset ovat käyttäneet kekseliäisyyttä ja omia käsiään, kuten lavastuksessa ylipäätään ja asuissa. Kaivo on tehty kankaasta.

– Sen renkaina on käytetty hulavanteita, porukka paljastaa.

Musiikin 45-minuuttiseen näytelmään on säveltänyt Terho Marlo, joka osallistuu esitykseen pianon ääressä.

Marlot, samoin kuin lähes kaikki muutkin esiintyjät ja tekijät ohjaaja Tiina Halmevuota myöten ovat tuttuja nimiä Vantaan Näyttämöltä.

Kyynelten kaivo Leinikissä (Leinikkitie 22 D, parkkipaikan puoli). Esitykset 14.2. klo 18, 18.2. klo 14, 19.2. klo 14, 23.2. klo 18, 25. 2. kello 14 ja 26.2. klo 14.