Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Häiritsevä yöllinen pelaaminen nousi taas tapetille Vantaalla – "Asukkaiden on saatava nukkua rauhassa"

Valtuustoaloitteen mukaan kaupungin tulisi poistaa Myyrmäessä sijaitsevan jalkapallokentän meluhaitat.

Yöllinen pelaaminen aiheuttaa ajoittain ikäviä ongelmia asukkaille eri puolilla Vantaata.

Yhdestä tapauksesta valtuutetut ovat tehneet valtuustoaloitteen, ja nyt maanantaina se on kaupunginhallituksen käsittelyssä.

Öinen jalkapallon pelaaminen Myyrmäen urheilutalon takana sijaitsevalla kentällä eli niin sanotulla Hissikentällä on kiusannut paikallisia asukkaita.

Kai-Ari Lundelin (ps.) ja Juha Suoniemi (ps.) sekä 14 muuta vantaalaisvaltuutettua tekivät marraskuussa 2021 valtuustoaloitteen jalkapallokentän meluhaittojen ratkaisemiseksi.

Aloitteen tekijöiden mukaan heihin on otettu monta kertaa yhteyttä, koska naapuriston asukkaat eivät saa yöllä unta.

– Myyrmäen Hissikentän viereisten kerrostalojen asukkaiden on saatava nukkua rauhassa. Yölepo on

ihmisen perusoikeus, aloitteessa korostetaan.

Samantyypppistä ongelmaa on ollut myös Hakunilassa, jossa yöllinen koriksen peluu on piinannut paikallisia asukkaita.

Hissikenttä sijaitsee keskellä asutusta ja on päivisin Vantaan jalkapalloseuran käytössä. Kun kenttä on illaksi suljettu, kentälle on livahdettu luvatta pelaamaan jalkapalloa.

Paikalla on metelöity ja soitettu kovaäänistä musiikkia yötä myöten.

Aloitteen tekijät ovat pyytäneet kaupungin työntekijöitä ja esihenkilöitä sekä poliisia korjaamaan tilanteen, mutta ongelmat ovat jatkuneet. Syynä pidetään sitä, että kenttä on aidattu vain osin ja sen toisen päädyn matalasta aidasta pääsee helposti yli.

Aloitteen tekijöiden mukaan koko kentälle tulisi rakentaa kunnollinen, korkea aita sekä asentaa valvontakamera ehkäisemään yöllistä meluamista.

Heistä myös nuorisotoimen ja urheiluseurojen yhteistyötä voisi harkita. Pojat pois kaduilta -mallin mukainen yöfutis voitaisiin heidän mukaansa toteuttaa myös Myyrmäessä, urheilupuiston jalkapallohäkissä kaukana asutuksesta.

Vantaan kaupunkikulttuurin toimiala on antanut vastauksen aloitteeseen.

Vastauksen mukaan uusi aitaus ei tule kyseeseen: vapaa kulkeminen kentälle on tärkeää turvallisuussyistä, joten alueelle pitää päästä myös kentän aukioloaikojen ulkopuolella.

Jatkossa kaupungin liikuntapalvelut pyrkii kuitenkin ohjaamaan öisin Myyrmäen urheilutalon kenttäalueella liikkuvia siirtymään urheilupuistoon, johon on valmistunut uusia lähiliikuntapaikkoja. Kaupunki aikoo tehdä töitä asian eteen aiempaa aktiivisemmin poliisin ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Myös vartioinnin lisääminen on mahdollista.

– Mikäli häiriötä aiheuttava käyttäytyminen ja/tai aukiolojen ulkopuolinen, asukkaita häiritsevä kenttien käyttö jatkuu tehostetusta yhteistyöstä huolimatta, kaupunki ottaa harkintaan alueen valvonnan lisäämisen, vastauksessa todetaan.