Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Silkin sisäpihalle uusi tapahtuma: koko perheen maksuttomat kaupunkitanssit – Lapsille teatteria, aikuisille pieniä tanssinopetushetkiä

Samana viikonloppuna tanssiteattereiden yhteistyönä kolmen teoksen ilta, johon pääsee yhden esityksen hinnalla.

Tanssiteatteri Raatikko ja Teatteri Vantaa yhdistävät voimansa ja pistävät pystyyn Silkkitehtaan kaupunkitanssit. Tansssahtelemaan pääsee Silkin sisäpihalle rakennettavalla lavalla livemusiikin säestyksellä.

– Tapahtuman on tarkoitus olla kaupunkilaisille ikään kuin kesän avajaiset, Raatikon teatterinjohtaja Jaakko Toivonen luonnehtii.

Kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävät kaupunkitanssit on koko perheen tapahtuma, jonne on vapaa pääsy. Myös molempien teattereiden lastenesitykset ovat tapahtumassa maksuttomasti tarjolla. Raatikossa se on viime lokakuussa ensi-iltansa saanut Toivosen koreografia Hyppynarutus ja Teatteri Vantaassa Kanerva Salomaan käsikirjoittama ja säveltämä Teatterihiiret.

Kaupunkitanssit eivät ole perinteisen humpan ja valssin maustamat, vaan askeleita tahdittaa Anssi Känsälä Bandin kantrimusiikki ja bilebändi Phil Harmonic Band, jossa Anssi Känsälä niin ikään on solistina.

Ne jotka kokevat, että tanssin askeleet eivät ehkä ole ihan hallussa, voivat osallistua pieniin tanssinopetushetkiin, Toivonen kertoo.

– Voi olla, että pääsemme kokeilemaan rivitanssiakin.

Kaupunkitansseja siivittää onnekas sattuma. Teattereiden pallotellessa ajatusta kaupunki järjesti innovaatiokilpailun.

– Pääsimme ideallamme palkittujen joukkoon, joten tapahtumaan saatiin näin kaupungin tuki.

Kaupunkitanssit järjestetään lauantaina 3. kesäkuuta, mutta niitä edeltää Silkissä perjantai-iltana toinenkin uutuus. Raatikko on ideoinut yhdessä kolmen muun tanssiteatterin kanssa tanssitapahtuman, joka kantaa nimeä 4X: Kolmen teoksen ilta. Mukana ovat Aurinkobaletti Turusta, Tanssiteatteri Minimi Kuopiosta ja Tanssiteatteri Rimpparemmi Rovaniemeltä.

Ilta on historiallinen, sillä 2000-luvun alkupuolella Raatikko päätti keskittyä toiminnassaan pelkästään lapsiin. Viime vuoden 50-vuotisjuhlagaalaa lukuun ottamatta aikuisyleisölle tarjotaankin nyt nykytanssiteatteria Raatikon lavalla ensimmäistä kertaa vuosiin.

– Tänne tulevien teattereiden teokset ovat kuitenkin aivan uusia, Toivonen täsmentää eroksi gaalaan.

Raatikko on nelikossa mukana Hyppynarutus-esityksellä. Kevään aikana 4X kiertää kaikkien neljän teatterin paikkakunnilla.

Pakettiin kuuluu kaksi tuntia kestävä kolmen teoksen ilta ja seuraavana päivänä nähtävä lastenesitys. Kolmen teoksen iltaan pääsee yhden hinnalla.