Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toive esteettömästä uimarannasta täyttyy Vantaalla

Vantaa perustaa esteettömän uimarannan. Sopiva paikka etsitään Kuusijärveltä ja uimaranta sovitetaan yhteen esteettömän rantareitin kanssa. Suunnittelussa kuullaan vammaisneuvostoa.

Jo rakenteilla oleva esteetön käytävä vie Kuusijärven savusaunalta esteettömälle tulipaikalle. Suunnitelmat ovat jo olemassa myös esteettömälle käytävälle pysäköintialueelta savusaunalle.

Esteetöntä uimarantaa vaati varavaltuutettu Elina Nykyrin (vas.) ideoima valtuustoaloite. Nykyri perusteli vaatimustaan muun muassa sillä, että Vantaalla on ainakin 23 700 vammaista ihmistä. Isolla osalla heistä on jokin liikuntarajoite. Lisäksi esteettömyysasiat koskettavat monia ikäihmisiä.

Esteettömiä uimarantoja löytyy esimerkiksi Espoosta, Turusta ja Helsingistä, mutta ei Vantaalta.

Käytännössä esteetön uimaranta vaatii esteetöntä kulkua rannalle ja veteen. Se vaatii myös apuvälineitä, kuten pyörätuolia tai rollaattoria, käyttäville esteetöntä reittiä veteen ramppeineen ja kaiteineen. Esteettömyyttä voidaan tukea valvotuilla rannoilla myös levitettävillä matoilla ja kelluvilla uintituoleilla, aloitteessa todetaan.

Lue myös: Tästä syystä Kuusijärven grillipaikan valmistuminen on pahoin viivästynyt – tulipaikan ja reitin hinta-arvio 470 000 euroa

Kuusijärven palvelut paranevat – vantaalaisten ulkoilukeitaaseen tulee paitsi uusia parkkipaikkoja, myös uusia nuotiopaikkoja ja laitureita