Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen Cup järjestetään Hakunilassa ilkivallasta huolimatta – Vantaan Hiihtoseuran Anni Kainulainen haastaa maajoukkuehiihtäjät

Kainulaisen joukkuekaveri Jasmi Joensuu on yksi voittajakandidaateista.

Maastohiihdon Suomen Cup jatkuu 11.–12. helmikuuta Vantaalla. Kilpailut eivät ole uhattuna, vaikka pitkäkyntiset veivät kupariputket lumitykkien sisältä Hakunilan urheilupuistosta tammikuun loppupuolella.

Tykeistä tuli käyttökelvottomia eikä niillä voi lumettaa.

– Onhan tuo tosi ikävää, että lapsia liikutetaan isolla vaivalla ja luodaan olosuhteita, sitten varkaat ja ilkivallantekijät laittavat kapuloita rattaisiin, Jyväskylässä asuva Vantaan Hiihtoseuran Anni Kainulainen huokaa, viitaten myös viime vuonna VHS:ää koetelleeseen varkauteen, jossa seuran konteista varastettiin muun muassa nuorten hiihtäjien kilpasuksia.

Lue lisää: Varkaat iskivät jälleen: Hakunilan urheilupuistosta vietiin lumitykkien kupariputket – Kuinka käy Suomen Cupin hiihtojen?

Kainulainen, 30, on yksi kotiyleisön menestystoivoista parin viikon kuluttua hiihdettävässä Suomen Cupissa. Tampereen tammikuun cup-kisoissa hän sijoittui parisprintissä ja sprintissä viidenneksi.

– Alkukaudesta varsinkin sprintit menivät hyvin ja niin myös Tampereella. Ainoastaan Rukan maailmancupin sprintissä vähän epäonnistuin. Erävaihe jäi ulottumattomiin ja se harmitti, kun kyseessä oli yksi kauden pääkisoista, Kainulainen kertaa.

– Lahden maailmancupissa on uusi mahdollisuus, hän pohtii.

Suomen Cupin kautta saadaan lisää kovia kisoja Suomeen.

Kilpailut käydään Salpausselän maastoissa 24.–26. maaliskuuta.

Lue lisää: Hakunilassa viilataan kuntoon viimeisiä särmiä Suomen cupin kisoja varten – "Vantaalla nähdään pitkästä aikaa huippuhiihtoa"

Ennen Salpausselän kilpailua Kainulaisella on kuitenkin ohjelmassa Vantaalla kaksi koitosta. Hän hiihtää Suomen Cupissa normaalimatkan, eli 10 kilometrin perinteisen kisassa ja on mukana myös VHS:n naisten viestijoukkueessa.

Jyväskyläläisellä ohjelmistoyritys Bitcompilla osa-aikaisena työskentelevä Kainulainen kertoo odottavansa tapahtumaa innolla.

– Vantaan ladussa on minulle hyvä profiili, sillä se on sopivan vaihteleva. Toivon kovasti, että yleisö löytää tänäkin vuonna paikalle, sillä tapahtuma on hieno ja ehdottomasti näkemisen arvoinen.

Hiihdossa Cup-kisat ovat suosittuja.

– Se on loistava keksintö. Cupin kautta saadaan lisää kovia kisoja Suomeen ja kansallisen tason laajuus on parantunut, Kainulainen pohtii.

– Myös yleisölle kisatapahtumat ovat mieluisia. Suomen Cupien ja SM-kisojen televisiolähetykset ovat vuodesta toiseen katsotuimpia ohjelmia, hän muistuttaa.

Lue lisää: "Kisakelistä tulee paras moneen vuoteen" – Maastohiihdon Suomen cup -kisa valtaa Hakunilan urheilupuiston ladut alkuviikosta

Kainulainen ei ehdi Vantaan laduilla juurikaan harjoittelemaan, mutta kilpailupaikka ja Hakunilan maastot ovat tuttuja. VHS:n urheilija on kilpaillut Hakunilassa viimeisen kymmenen vuoden aikana lukuisia kertoja.

– Viestissä lähdetään hakemaan kovalla joukkueella voittoa ja vähintäänkin palkintopallisijoitusta. Perinteisen matkat ovat minulle parhaita, joten kisamatkat sopivat nyt erityisen hyvin.

– Henkilökohtaisessa kisassa on tavoitteena voittaa mahdollisimman monta maajoukkuehiihtäjää.

Marraskuun alusta huhtikuun puoliväliin lähes joka viikonloppu kisaavan Kainulaisen mukaan joukkuekaveri Jasmi Joensuu on syömähammas ja yksi voittajakandidaateista.

– Muutenkin meitä naisia on laaja rintama aikuisissa hiihtämässä ja miehiä myös. Nuorista on varmasti nousemassa hyviä urheilijoita jatkossa.