Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korsossa ihmetellään, miksi K-junat eivät aamuisin saavu aikataulun mukaisesti – Näin HSL selittää myöhästelyä

Aamuisin K-junaa Helsingin suuntaan käyttävät matkustajat hämmästelevät, miksi Keravalta lähtevä juna on jo Korsoon tullessaan myöhässä. Asemien välissä on vain Savion asema. Myöhästymiset ovat parista minuutista lähes 10 minuuttiin, jolloin jo seuraavankin junan pitäisi olla tulossa.

Myöhästelyä on Vantaan Sanomien matkustajilta saamien viestien perusteella lähes joka aamu ja se on jatkunut jo pidemmän aikaa. Erityisesti Hiekkaharjussa I-junaan vaihtavia harmittaa, jos juna on myöhässä, koska jatkoyhteys saattaa lähteä nenän edestä. Ja jos juna ei ole kuronut matkalla aikataulua kiinni ja on Tikkurilassakin myöhässä, monilta katkeaa nopein bussiyhteys esimerkiksi Jumbon suuntaan.

Helsingin seudun liikenteen (HSL) viestintäpäällikkö Johannes Laitila selvittää asiaa ja kertoo, että heidän datansa mukaan junien kulussa ei näy mitään poikkeavaa.

– Ei ole laajasti mitään ongelmaa, vaikka yksittäisistä syistä junat voivat joskus olla myöhässä.

Junat voivat olla myöhässä monenlaisista syistä, kuten teknisen vian tai kääntöaikojen tiukkuuden vuoksi, jos juna ei saavu aikataulun mukaisesti pääteasemalle.

Laitila sanoo, että myöhästelyn pitäisi olla toistuvaa jotta HSL puuttuisi ongelmaan. Myös matkustajapalautteilla on vaikutusta.

Lue myös: Helsingin seudun junaliikennettä riivaavaan kuljettajapulaan helpotusta ensi keväänä – VR:n lähiliikennepomo: nykyisiä työvuoroja yritetään kohtuullistaa