Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lempeää seikkailua lasten pimeänpelon poluilla – Raatikon uusi tanssiteos pohjautuu palkitun kirjasarjan teokseen

Tanssiteatteri Raatikon ensi-iltateos vie katsojansa talviseen hämärään, jossa seikkailevat kirjailija Anneli Kannon luomat Virtasen veljekset Paavo ja Perttu. Tanssiteos pohjautuu Paavo Virtanen ja Pimeys -kirjaan, joka kuuluu Kannon suosittuun ja palkittuun Viisi villiä Virtasta -kirjasarjaan.

Veljesten kokemus saattaa olla monelle katsojalle tuttu. Pimeydessä voi vähän pelottaa tai olla ainakin jännittävämpää kuin kirkkaassa päivän valossa.

Pimeys saa kaverisynttäreiltä kotiin palaavien veljesten mielikuvituksen laukkaamaan, kun puut ja pensaatkin näyttävät kovin kummallisilta.

Esitys, jossa tanssijoina nähdään Janne Aspvik ja Akim Bakhtaoui, käsittelee pelkoa, mutta lempeästi.

Koreografian ovat tehneet yhdessä Kinga László ja Jaakko Toivonen. Heillä on takanaan yhteistyötä jo yli kymmenen vuoden ajalta. Koreografien koko perheen tanssilyhytelokuva Iida muun muassa on katsottavissa Yle Areenassa.

Paavo Virtanen ja pimeys -teoksen ensi-ilta on lauantaina 11. helmikuuta kello 14.

Lue myös: Silkin sisäpihalle uusi tapahtuma: koko perheen maksuttomat kaupunkitanssit – Lapsille teatteria, aikuisille pieniä tanssinopetushetkiä