Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Haluatko, että autoilusi on mahdollisimman edullista? Selvitys: Nämä kaksi asiaa kannattaa huolehtia silloin kuntoon

Liikenneturvan kyselyn mukaan yli kolmasosa autoilijoista ei ole katsonut tarpeelliseksi vähentää polttoaineen kulutusta ajonopeutta laskemalla. Liikenneturvasta huomautetaan, että ajonopeuden lasku lisää sekä autoilun turvallisuutta että taloudellisuutta. Rengaspaineisiin keskitytään useammin kuin ajonopeuteen.

– Jos rengaspaineet ovat vajaat, voi polttoaineen kulutus kasvaa jopa 3–6 prosenttia, kertoo Liikenneturvan tiimipäällikkö Tomi Niemi tiedotteessa.

– Myös auton hallinta ääritilanteessa vaikeutuu ja renkaan elinikä lyhenee, Niemi jatkaa.

Liikenneturvan kyselyyn vastanneista vain kaksi kolmasosaa on laskenut ajonopeutta, jotta polttoaineen kulutus vähenisi. Varsinkin korkeissa nopeuksissa ajonopeuden laskulla voidaan saada aikaan polttoainesäästöjä. Taloudellisuuden lisäksi ajonopeuden lasku lisää turvallisuutta.

Liikenneturvasta huomautetaan, että esimerkiksi kymmenen kilometrin matkalla menettää vain puolitoista minuuttia, jos ajaa satasen sijaan kahdeksaakymppiä. Taloudellinen ajo on yhdistelmä renkaiden painetta ja ajonopeutta.

– Kumpikin teko lisää myös liikenneturvallisuutta tuntuvasti, Niemi huomauttaa.