Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaalle tarvittiin lisää vainajien kylmäsäilytystiloja – Katriinan sairaalan tontille tuli kontti

Jorvin sairaalaan lisätilat poistuivat käytöstä.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue on hankkinut kaksi kylmäkonttia vainajien säilytykseen. Toinen konteista sijaitsee Katriinan sairaalan tontilla Vantaalla ja toinen Keravan terveyskeskuksen tontilla.

Vantaan ja Keravan uusissa vainajansäilytystiloissa on yhteensä 36 uutta paikkaa. Entuudestaan kaupungeissa on kaikkiaan 44 säilytyspaikkaa, jotka sijaitsevat Katriinan sairaalassa, Simonkylän vanhustenkeskuksessa Vantaalla ja Keravan terveyskeskuksessa.

Hyvinvointialueen palvelualuejohtaja Pia Rantamäki kertoo, että konttien yhteishinta on 48 000 euroa. Kontit on tarkoitettu pitkaaikaiseen käyttöön.

Vastaavanlaisia kylmäkontteja on ollut käytössä muun muassa Malmin sairaalan pysäköintipaikalla Helsingissä.

Lisäpaikkoja tarvitaan, koska vantaalaisia vainajia Peijaksen sairaalasta ei voi enää siirtää Jorvin sairaalan kylmäsäilytystiloihin silloin, kun Peijaksen omat tilat täyttyvät. Jorvin noin vuoden käytössä olleet 60 lisäsäilytyspaikkaa remontoidaan muuhun käyttöön eikä sieltä voi enää ostaa säilytyspalvelua.

Katriinan sairaalaan tontille on varaus myös toiselle kylmäkontille. Se hankitaan todennäköisesti vielä tämän vuoden aikana.