Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tapahtumapöhinä tiivistyy Myyrmäen ytimessä – Skenesalin vilkastuva toiminta tuo paikalle niin Maukka Perusjätkän kuin vastikään Emma-palkitun Litku Klemetin

Aseman kupeessa riittää tapahtumia päivätansseista rock-klubeihin.

Livemusiikin tarjonta Myyrmäen ytimessä kasvaa entisestään. Siitä pitää huolen Myyräncolon yhteydessä toimiva Skenesali, jonka tapahtumalistalla on jo muutama keikka kuukausittain, mutta lista täydentyy vielä.

Tämänhetkisen kattauksen perusteella monipuolisuudesta ei ainakaan tunnu olevan puutetta.

Lauantaina 11. helmikuuta Skenesalissa tarjoilee nostalgisen illan Maukka Perusjätkä, joka yhtyeensä ja moottorisahansa kanssa päräyttää yleisön iloksi muun muassa yli 40 vuoden takaisen hittinsä Vaatteet. Sunnuntaina puolestaan on tarjolla lapsille limudisko.

Seuraavan viikonlopun tähti on Antti Autio, suureen suosioon noussut ja levyarvioissa kehuja niittänyt näyttelijä ja laulaja-lauluntekijä. Maaliskuussa vierailijoihin kuuluu omannäköisellä underground-meiningillään riemastuttava, äskettäin rock-Emmalla palkittu Litku Klemetti ja huhtikuussa Arppa, jonka folkahtava poprock alkoi kerätä huomiota pari vuotta sitten.

Lisäksi Skenesalin kevääseen kuuluu muun muassa yhtyeiden ja solistien tahdittamia päivätansseja ja Vantaan elävän musiikin yhdistyksen Velmun luotsaamia rock-klubeja.

– Velmun kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä muidenkin asioiden, kuten tekniikan, kanssa. Yhdistyksestä löytyy paljon ammattitaitoa ja kokemusta, Myyräncolon ja Skenesalin tuottaja Jesse Laukkonen kiittää.

– Päivätansseille ei vielä ole päivämääriä. Niihin olisi kiva saada myös kahvitarjontaa ja muun muassa nämä järjestelyt ovat vielä kesken. Kahvituksen ovat tapahtumissa hoitaneet ulkopuoliset toimijat.

Kuusi metriä korkeassa, katutason alapuolella sijaitsevassa tilassa on nykyisellään noin 260 asiakaspaikkaa. Tapahtumissa toimii anniskelu.

Kino Myyrin kanssa on keväälle yhteistyössä suunnitteilla viikonlopun mittainen elokuvafestari. Leffojen näyttäminen ei salissa olisikaan uutta, sillä vuodesta 1975 lähtien siellä toimi elokuvateatteri kymmenisen vuotta. Toukokuussa Skenesalissa esitetään myös osa samassa rakennuksessa toimivan Lobbyn Myyr York Rhythm & Jazz -festivaalin konserteista.

Syksyllä 2021 perustettu Lobby Myyrmäki laajensi alkaneelle kevätkaudelle ohjelmistoaan niin, että jazzin ja stand upin lisäksi klubilla esitetään teatteria. Nyt kun Skenesalissakin toiminta vilkastuu, entiseen ostoskeskus Myyrinpuhokseen aseman kupeeseen on hyvää vauhtia tiivistymässä rentohenkinen tapahtumatiski, jossa on napsittavaa tarjolla moneen makuun.

Tiedot Skenesalin (Jönsaksentie 6) tapahtumista löytyvät nettiosoitteesta mcolo.fi, Lobbyn (Jönsaksentie 6 A, 2. kerros) tapahtumat osoitteesta lobbymyyrmaki.fi.

Lue myös: Vantaan oma Kaapelitehdas on joutunut muuttamaan monta kertaa eikä sillä vieläkään ole pysyviä tiloja