Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tikkurilalainen 85-vuotias "huumorimimmi" sai ikäihmisille suunnatun tunnustuksen

Tikkurilassa asuva Aino Parkkonen valittiin Vuoden mummuksi 2023.

Tunnustuksen on ideoinut ja myöntää vanhusseurapalvelu Seurana Oy. Vuoden mummu tai pappa on valittu vuodesta 2020 asti. Ehdotuksia tuli tänä vuonna 109.

Seuranan mukaan ehdotukset sisälsivät tänäkin vuonna tarinoita täynnä tunteita ja arvostusta omaa senioria kohtaan. Ehdotuksia saatiin lapsilta, lapsenlapsilta, kälyiltä, miniöiltä ja ex-miniöiltä.

Aino Parkkosta ehdotti tunnustuksen saajaksi hänen tyttärensä Sari Niemi. Hän kuvaa äitiään huumorimimmiksi ja hyvin supliikiksi naiseksi. Niemi kertoo myös, että hänen äitinsä antama rakkaus, iloisuus, ahkeruus innoittavat koko perhettä.

Parkkonen on korkeasta iästään huolimatta innokas tarttumaan uusiin asioihin. Heti eläkkeelle jäätyään hän aloitti teatteriharrastuksen. Parkkonen laulaa kuorossa, käy vanhustentaloissa esiintymässä, osallistuu kahden eri eläkkeensaajien kerhon toimintaan ja pelaa bocciaa.

Niemi kertoo äidistään:

– Äidillä ei ole ollut kauhean helppo elämä. Hän on tehnyt kovasti töitä torikauppiaana ja kauppahallin vihanneskauppiaana, ja jäi jo varhain leskeksi. Silti hän elää edelleen 85-vuotiaana hyvin aktiivista omaa elämää, käy kampaajalla viikoittain ja tykkää pukeutua kauniisti. Hän rakastaa meitä lapsiaan ja gambialaista vävyään, joka on äidin paras frendi. Meidän äiti on paras ja ihanin, Niemi toteaa Seuranan tiedotteessa.

Vuoden mummun valitsi raati, johon kuuluivat laulaja Eino Grön, bloggaaja Maiju Hannolin sekä Seuranan perustaja ja toimitusjohtaja Mirka Saarinen.

Palkinnoksi Parkkonen saa kukkien ja diplomin lisäksi Seuranan kolmen kuukauden säännölliset vanhusseuratapaamiset.

Lue myös: Vuoden Papaksi valittu vantaalainen Aimo, 85, löytää elämästä monta aihetta kiitollisuuteen – "Miten minulle kävi näin hyvin?"