Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näin paljon konsertit ärsyttävät asukkaita – Antti Tuiskun keikasta rutosti melupalautetta, Apulannasta ei juurikaan

Helsingin kaupunki on linjannut ulkoilmakonserttien päättymisajoista vuosille 2023–2025.

Festarit ja konsertit halutaan mahdollistaa, vaikka tiivistyvässä kaupunkirakenteessa myöhään raikaavasta musiikista tulee myös palautetta.

Eniten ihmisiä riivaa palautteen perusteella bassonjytke, ja takavuosina Helsingissä järjestetty Weekend-festivaali poiki jopa 75 prosenttia kaikista kaupungin melupalautteista.

Myös lieveilmiöt kuten roskaantuminen ja tilapäiset liikennehaitat koetaan tapahtumien varjopuolina.

Viime kesän tapahtumista tuli kaupungille 95 palautetta, joista yksi oli luonteeltaan positiivinen.

Olympiastadionin paluu keikka-areenaksi näkyi yhteydenotoissa, eniten kielteistä palautetta yksittäisistä tapahtumista tuli Antti Tuiskun konsertista. Myös Ed Sheeranin keikasta valitettiin. Sen sijaan Apulannan ja Haloo Helsingin Stadion-konserteista tuli hyvin vähän tai ei lainkaan palautetta.

Suvilahdessa ärsyttivät Tuska- ja Flow-festivaalit. Tokoinrannassa sijainnut Juhla-viikkojen Huvila-teltta tuotti palautetta kaupungille.

Suvilahdessa saa tulevina kesinä järjestää kaksi tapahtumaa, jotka voivat jatkua kello 01 asti, muuten musiikki on hiljennettävä kello 24.

Esimerkiksi festarien yhteydessä lähistön asukkaille taataan nukkumarauhaa sillä, että kolmannen tapahtumapäivän on päätyttävä viimeistään kello 23.

Ympäristö- ja lupajaosto totesi linjauksen hyväksyessään, että Kalasataman alueen vauhdikas asuntorakentaminen tulee todennäköisesti lisäämään Suvilahden haitankärsijöiden määrää.

Malmin kentällä saa järjestää myös kaksi tapahtumaa kello aamuyhteen ja 7 aiemmin päättyvää tapahtumaa. Tosin Malmin kentällä ei ole toistaiseksi ollut kysyntää tapahtuma-areenaksi niin paljon kuin kaupunki on ennakoinut.

Olympiastadionilla musiikin pitää aina tauota vähintään keskiyöllä, tällaisia tapahtumia saa järjestää 16 vuodessa.

Urheilutapahtumat eivät kuulu melulupakiintiöön, koska niistä ei kantaudu ääniä samalla tavoin.

Niin ikään Kaisaniemessä ja Kansalaistorilla/Töölönlahdella musiikin soitto on lopetettava kello 24.

Kaupunki korostaa, että kyse on linjauksista ja tapahtumiin on mahdollista saada lisälupia. Myös linjausten ulkopuolelle jääville tapahtumapaikoille voi hakea lupia.