Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kulttuuritehtaan väki suuntaa länteen – ”Muuton työnimenä on Westside Vernissa”

Vernissa löysi väistötilat remontin ajaksi Myyrmäessä sijaitsevasta Myyräncolosta.

Kulttuuritehdas Vernissan väki muuttaa remontin tieltä Myyrmäkeen huhtikuussa.

– Väistötiloja valmistellaan Kulttuuritalo Myyräncoloon, ravintola Topparin yläkerrassa olevaan entiseen yökerhotilaan, kertoo Vernissan kulttuurisen nuorisötyön esihenkilö Vesa Peipinen.

– Muuton työnimenä on Westside Vernissa, hän naurahtaa.

Vernissan toiminta loppuu 6. huhtikuuta, ja sitten alkaa talon tyhjennys tekniikkalaitteista ja kalusteista. Peipisen mukaan muutto on melkoinen urakka.

– Se vie oman aikansa, ja se täytyy tehdä hallitusti. Muutama viikko siihen menee. Voimme viedä tavaroitamme myös Myyräncolon kellarin varastoon.

Vernissan toiminta ei jatku heti muuton jälkeen, vaan vasta alkusyksystä.

– Siellä pitää tehdä remonttia ja laittaa paikat kuntoon. Sitten mennään kesälomille. Taidetoiminta alkaa väistötiloissa täydellä teholla syyskuussa, Peipinen kertoo.

Lue myös: Vernissan peruskorjaukselle näytettiin vihreää valoa – hintalappu noin 8,1 miljoonaa euroa

Muuton työnimenä on Westside Vernissa.

Myyräncolon noin 500-neliöisiä väistötiloja remontoidaan parhaillaan muutaman kymmenentuhannen euron summalla. Niihin muuttaa lähes koko Vernissan nuorten taidetoiminta, muun muassa kuvataidepuoli sekä animaatio- ja musiikkistudiot.

Velmu ry vuokrasi toimiston Myyräncolosta jo syksyllä 2021, jolloin Vernissan remontin piti alkujaan alkaa.

– Pyrimme saamaan soitonopetuksen alkamaan myös Myyrmäncololla, sanoo Velmun toiminnanjohtaja Tommi Ouvinen.

Kulttuuritehtaassa harjoitelleet bändit eivät sijoitu Myyräncoloon, vaan ne ovat etsineet bändikämppiä muualta.

Tikkurilan Teatteri sekä ja Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu eivät ole vielä löytäneet väistötiloja teatteritoiminnalle, -opetukselle, puvustolle ja lavasteille.

– Raatikon kanssa on puhuttu, että siellä (Silkissä) olisi mahdollista järjestää yksittäisiä esityksiä remontin aikana, mutta sielläkin on täyttä, joten ne tilat eivät meille riitä, kertoo teatterinjohtaja-rehtori Carita Välitalo.

Peipinen sanoo, että kulttuuritehtaan porukka muuttaa Myyräncoloon ”innostunein mielin”. Peipisen mukaan sinne muuttaa parikymmentä työntekijää, kun mukaan lasketaan myös Vernissan tuntiohjaajat ja taideohjaajat.

– Kulttuuritalo on hyvä paikka toiminnallemme – toivottavasti syntyy synergiaa Myyräncolon muiden toimijoiden kanssa.

Väistötilojen vuokra on Peipisen mukaan ”kohtuullinen”, noin 10 euroa per neliö.

– Vielä ei ole kirjallista vuokrasopimusta tehty Myyräncolon kanssa.

Vernissan väki aikoo järjestää toimintaa myös kouluissa ja nuorisotiloissa sekä konsertteja ja tapahtumia Myyrmäen Skenesalissa.

Lue myös: Vantaalaisnuorten valtaamasta teollisuusrakennuksesta syntyi jo 30 vuotta toiminut kulttuuritehdas – "Jokin tässä talossa ruokkii luovuutta"

Vernissa remontoidaan läpikotaisin historiaa kunnioittaen tulevan elokuun ja joulukuun 2024 välillä.

– Tavoitteena on, että alkuvuodesta 2025 toimintamme jatkuisi Vernissan uusissa tiloissa, Peipinen kertoo.

Peruskorjauksen kustannusarvio on noin 8,1 miljoonaa euroa. Korjaustöiden aikana uusitaan kaikki: ilmanvaihto, sähköt, valaistus, kahvilan keittiö, kellarikerroksen musiikkitiloja ja vesikatto. Samalla kahvilan terassia laajennetaan.

– Taidetoiminnan edellytykset paranevat huomattavasti Vernissassa, Peipinen summaa.

Lue myös: Vernissa korjataan läpikotaisin historiaa kunnioittaen ja vanhaa tehdaskalustoa nostetaan esiin vau-efektein – Kahvilaterassi kasvaa rakennuksen sivustaa pitkin todelliseksi kesäkeitaaksi ulottuen aivan kosken partaalle asti