Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuljetusalan lakko voi hidastaa Kelan etuuskäsittelyä – Nyt kannattaa toimia näin

Kelaan postitettujen hakemusten ja liitteiden perillemeno voi viivästyä kuljetusalan lakon vuoksi.

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT on ilmoittanut lakosta, joka jatkuu näillä näkymin ensi tiistaihin saakka. Postialan työntekijäliitto on yhtynyt tukilakkoon tästä päivästä lähtien.

Posti arvioi, että lakon takia muun muassa kirjeet voivat viivästyä useita päiviä tai jopa yli viikon. Kelan asiakkaiden kannalta tämä tarkoittaa sitä, että päätökset voivat viivästyä, jos asiakas lähettää hakemuksen, liitteitä tai lisäselvityksiä postitse.

Erityisesti työttömyysetuuksien ja toimeentulotuen maksaminen voi myöhästyä. Päätökset kuitenkin näkyvät normaalisti OmaKela-verkkopalvelussa.

– Suurin osa Kelan asiakkaista käyttää jo OmaKelaa. Jos suinkin on mahdollista, nyt kannattaa siirtyä hoitamaan Kela-asioitaan verkossa, sanoo Kelan asiakkuusyksikön päällikkö Soili Orre tiedotteessa.

Kelan puhelinpalvelussa ja palvelupisteissä tarvittaessa tuetaan asiakkaita heidän verkkoasioinnissaan ja autetaan niitä asiakkaita, jotka eivät voi asioida verkossa.

Kela pyrkii huomioimaan ratkaisuissaan lakon aiheuttamat viivästykset.

– Me ymmärrämme Kelassa, että kaikki asiakkaat eivät pysty asioimaan sähköisesti. Teemme kaikkemme sen eteen, että lakon vaikutukset eivät vaarantaisi asiakkaidemme toimeentuloa, sanoo Orre tiedotteessa.