Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Talvilomapuuhaa löytyy läheltä – Vantaan Sanomat kokosi nipun vinkkejä kotikaupungista

Vantaalla sattuu ja tapahtuu alkavalla talvilomaviikolla. Vantaan Sanomat kokosi tärppejä kaupunkilaisten lähikulmilta.

Elokuvat

Kulttuuritalo Martinuksessa pääsee näkemään maksuttomasti kolme suosittua animaatioelokuvaa peräkkäisinä päivinä 21.–23. 2. kello 13: tiistaina Raya ja viimeinen lohikäärme, keskiviikkona Wall-E ja torstaina Lorax. Näytöksiin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Laskiainen

Håkansbölen kartanonpuistossa vietetään tiistaina 21. 2. kello 10–13 maksutonta tapahtumaa, jossa lasketaan omin pulkin mäkeä, jos lumitilanne sallii. Aittanäyttelyyn voi myös kurkistaa ja tavata ison Chiro-lepakon. Pyykkituvalla askarrellaan ja leikkikammari on avoinna leikkijöille.

Laskiaisriehaa vietetään myös Ylästössä.

Eväsretket

Kuusijärven grillikota on avoinna 18.–26.2. kello 10–17 ja paikalla on myös kipinämikko ylläpitämässä tulia. Omia eväitä voi nauttia upeassa ulkoilumaastossa ja sään salliessa alueella pääsee myös pulkkamäkeen ja ladulle. Talviuintipaikalla voi pulahtaa uimaan ja nauttia savusaunan tunnelmallisista löylyistä.

Talviuintiin on mahdollisuus myös Kaivokselassa Vetokannaksen uimarannalla. Käytössä vain lämmittämättömiä pukukoppeja, jos ei ole lunastanut avainta kausikäyttöön.

Jos sää suosii pulkkailua, löydät vinkkejä kohteista tästä.

Musiikki

Hip-Rock spa -tapahtumassa Kulttuuritehdas Vernissassa esiintyvät perjantaina 24.1. uudet hurjat artistit Bördöt, Superjiro, Kasi, Tammo Kylkilahti & Ahtaanpaikankammot ja Wibe. Kello 18.30–22.15 järjestettävä tapahtuma on ilmainen ja ikärajaton.

Museot

Taidemuseo Artsin 1000 täplän työpajassa pääsee kokeilemaan, kuinka pisteet muuttuvat kuviksi, reiteiksi tai vaikkapa lumimyrskyksi. Työpajoissa, joita järjestetään 21.–23.2. kello 13–15, voi piipahtaa oman aikataulun mukaan. Ikäsuositus yli 4-vuotiaille, lapset oman aikuisen kanssa. Vapaa pääsy.

Kaupunginmuseon Paikoillenne, valmiit, HEP! -näyttelyssä tutustutaan vantaalaiseen lapsi- ja nuorisourheiluun. Läpi näyttelyn saa juosta, harppoa tai vaikka hypellä ja askarrella lopuksi mitalin palkinnoksi. Maksuton näyttely on avoinna ti–pe kello 11–18, la–su kello 11–16.

Ilmailumuseon lapsille suunnatulla Suksilla vai ilman? -teemaopastuksilla 20.–24.2. kello 13 tutustutaan siihen, miten talvi vaikuttaa lentämiseen.Tarjolla on myös Siivekäs suunnistus. Piirustuspisteellä on omatoimista tekemistä ja oleskelutilassa kisataan paperilennokeilla ja lennetään Saab Draken-simulaattorilla.

Liikunta

Talvilomapeuhat tarjoaa perheille matalan kynnyksen liikuntaa Energia-areenalla keskiviikkona 22.2. kello 10–13. Maksuttomassa tapahtumassa pääsee temppuilemaan, palloilemaan, pelaamaan mailapelejä ja pomppimaan pomppulinnassa.

Kortteliliigan hiihtohaasteeseen pääsee mukaan rekisteröitymällä haasteen verkkosivulla. Talvilomaviikolla ehtii kerryttää kilometrejä helmikuun hiihtoliigassa, jos lumitilanne sallii.

Vantaan kaupungin nettisivuilla, www.vantaa.fi/virtuaalijumpat, on tarjolla virtuaalijumppia maanantaista torstaihin. Maksuttomien jumppien vetäjinä toimivat Vantaan kaupungin liikunnanohjaajat.

Kirjastot

Satutuokioita järjestetään Lumon kirjastossa 21.2. kello 9.15–10.15 ja Martinlaakson kirjastossa 22.2. kello 9.30–10. Ne soveltuvat erityisesti yli 3-vuotiaille lapsille.

Kepparipajassa Martinlaakson kirjastossa askarrellaan suitset omalle keppihevoselle maanantaina 20.2. kello 12–13 ja 13.15.–14.15. Legopajoissa puolestaan on luvassa rentoa legoilla rakentelua yksin tai yhdessä 21.–23.2. kello 12–15.

Yhteiseen piirustushetkeen voi osallistua Hakunilan kirjastossa, vaikka ei olisi aiempaa kokemusta piirtämisestä. Tiistaina 21.2. kello 14–17 järjestettävään piirtämiseen voi tuoda omat tarvikkeet tai lainata kirjastolta. Kirjastossa on nähtävillä myös valokuvanäyttely Suuria unelmia – tarinoita suomalaisista, jotka muuttavat maailmaa. Näyttely kertoo ihmisistä, jotka ovat toteuttaneet unelmiaan ja nousseet suomalaisiksi vaikuttajiksi.