Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuore kysely: Nämä 2 puoluetta haluavat lopettaa kirkon verotusoikeuden – Ääripäät kohtasivat

Liberaalipuolueen ehdokkaista peräti 93 prosenttia haluaa lopettaa evankelis-luterilaisen ja ortodoksisen kirkon verotusoikeuden, selviää Vapaa-ajattelijain liiton vaalikoneesta. Suomen kommunistisen puolueen ehdokkaista samalla kannalla on 80 prosenttia.

Asiasta kertoo liitto tiedotteessaan.

– Uskonnollisia yhdyskuntia on kohdeltava samalla tavalla kuin muitakin yhdistyksiä., toteaa Liberaalien Jari Uusitalo.

Skp:n Jari Karttunen puolestaan on sitä mieltä, että uskonnollisen organisaation ei tule missään olosuhteissa nauttia valtion verotuksen tuomasta ylläpidosta.

– Ainakin löysimme jotain, missä nämä äärireunat ovat samaa mieltä, naurahtaa vapaa-ajattelijoiden tiedottaja Jori Mäntysalo.

Eduskuntapuolueista verotusoikeuden lakkauttamisen ottaisi ensi vaalikauden aikana valmisteluun myös enemmistö Vihreiden ehdokkaista. Keskustan ehdokkaista tätä ei kannata kukaan, kristillisdemokraateista vain muutama.

Vaalikoneessa vaihtoehtona oli myös verotusoikeus laajentaminen muillekin uskontokunnille. Tätä tuki neljännes kristillisdemokraattien ja viidennes Rkp:n ehdokkaista.

Nykyjärjestelmän jatkamista kannattivat eniten keskusta ja Perussuomalaiset, niitä enemmän tätä tuki vain pienpuolue Sinimusta liike.

Vaalikoneessa kysytään myös esimerkiksi kuuluvatko jumalanpalvelukset peruskouluun ja tulisiko laissa kieltää jumalanpilkka.