Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Teatteri Vantaa sai uuden pianon erikoisella tavalla – Vapaaehtoisilla ratkaiseva rooli hankinnassa

Vapaaehtoisen vaatesäilytysmaksun maksaneet teatterikävijät ja vapaaehtoiset narikan valvojat ovat yhdessä tehneet suuren lahjoituksen Teatteri Vantaalle. Narikkamaksuilla on ostettu uusi piano.

Ja kun teatterilla on uusi piano, se voi palauttaa Vantaan musiikkiopistolta lainassa olleen digiflyygelin takaisin.

Teatterin johtaja ja näyttelijä Anne Nielsen kertoo, että uusi pianokin on digitaalinen. Se maksoi alennuksineen noin 4 000 euroa. Koko summa on kerätty narikkamaksuilla noin puolessatoista vuodessa eli sinä aikana, jonka teatteri on toiminut uusituissa tiloissa Silkkitehtaalla Tikkurilassa.

– Jotkut ovat maksaneet kaksi euroa, toiset laittaneet enemmänkin ja jotkut eivät ole maksaneet takin säilytyksestä mitään, Nielsen kertoo.

Rahat kertyivät oikeastaan aika vauhdilla.

– Niin, se on ällistyttävää. Ihmettelimme itsekin, että niin nopeasti. Se kertoo aktiivisesta esitystoiminnasta.

Lue myös: "Tuntuu ihan kuin olisin taivaassa" – Teatteritilat Silkin korttelissa ovat viitta vaille valmiita: näytökset käynnistyvät ensi viikolla

Uuden pianon hankinta tuli ajankohtaiseksi, kun teatteri oli saamassa uudet tilat.

– Oli jo selvää, että meidän vanha, 100 vuoden ikäinen pianomme ei kelpaa uuden Silkkisalin lavalle. Suunnitelmissa oli ja on järjestää konsertteja, joihin tarvitaan laadukas piano tai flyygeli, Nielsen sanoo.

Musiikkiopisto tuli apuun, kun teatteri pääsi uusiin tiloihin ja lainasi alkuun digiflyygelinsä. Teatteri Vantaan Ystävät -tukiyhdistys asetti kuitenkin tavoitteeksi oman pianon hankinnan.

Rahaa päätettiin ryhtyä keräämään vapaaehtoisella narikkamaksulla ja noin 20 hengen vapaaehtoisen narikkaporukan organisoivat 16 vuotta Teatterin Ystäviä luotsanneet Matti ja Sirkka-Liisa Lahtinen.

Uusi piano on näppärä liikutella näyttämöllä ja se on pienempi kuin flyygeli. Piano on myös edullisempi kuin flyygeli, mutta laadusta ei ole tingitty.

– Olemme tottuneet hyvää soittimeen.

Uutta pianoa soitti ensi kertaa laulaja Mikael Konttinen Silkkijazzeissa 13. helmikuuta.

– Se soi upeasti, teatterin johtaja iloitsee.