Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kansanedustajaksi haluaa yli 70 vantaalaista – suurin osa ehdokkaista on kuntapolitiikasta tuttuja nimiä

Eduskuntavaaleihin on aikaa enää kuutisen viikkoa. Ehdokaslistat jätettiin tiistaina 21. helmikuuta kello 16 mennessä. Listoilla on yhteensä 73 vantaalaisnimeä. Tarkasteluun on otettu ne puolueet, joilla on tällä hetkellä eduskunnassa vähintään yksi paikka.

Työtään eduskunnassa haluavat jatkaa kaikki vantaalaiset kansanedustajat: Antti Lindtman (sd.), Kimmo Kiljunen (sd.), Sari Multala (kok.), Mika Niikko (ps.), Jussi Saramo (vas.) sekä Hussein al-Taee (sd.).

He kaikki ovat kaupunginvaltuutettuja. Kiljunen, Multala, Niikko ja Saramo ovat myös aluevaltuutettuja. Lindtman on kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja Multala kaupunginhallituksen puheenjohtaja.

Multalan lisäksi kokoomuksen listalla on useita sekä hyvinvointialueen aluevaltuustossa että kaupunginvaltuustossa vaikuttavia vantaalaisia: Anssi Aura, Heli Hakala, Mika Kasonen, Maarit Raja-Aho ja Sakari Rokkanen. Raja-Aho on aluehallituksen puheenjohtaja, ja Rokkanen johtaa valtuustoryhmää. Eduskuntaan pyrkii myös vantaalainen aluevaltuutettu Marja Ahava.

Lisää vantaalaisia kokoomuksen ehdokkaiksi

Uudenmaan Kokoomus nimesi neljä vantaalaista ehdolle eduskuntavaaleihin

Kolmen vantaalaisen demarikansanedustajan lisäksi SDP:n listalta löytyy yhdeksän vantaalaista: kaupunginvaltuutettu Faysal Abdi, vara-aluevaltuutettu ja kaupunginvaltuutettu Naima El Issaoui, Kalle Eklund, aluevaltuutettu Soile Eriksson, aluevaltuutettu ja varavaltuutettu Tuija Haapalainen, alue- ja kaupunginvaltuutettu Ulla Kaukola, Matti Kotiranta, aluevaltuuston puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Sirkka-Liisa Kähärä sekä alue- ja kaupunginvaltuutettu Säde Tahvanainen.

Kaikki vantaalaiset demariedustajat haluavat jatkaa uraansa Arkadianmäellä – Listalla on myös monta kuntapolitiikasta tuttua nimeä

Vantaalaisista perussuomalaisista paikkaa Arkadianmäellä tavoittelevat Niikon lisäksi monet kunta- ja aluepolitiikasta tutut kasvot. Ehdokkaina ovat Tanja Aidanjuuri, Janne Hartikainen, Jeppe Isberg, Suvi Karhu, Pasi Liukkonen, Tuukka Saimen ja Juha Suoniemi.

Heistä sekä aluevaltuustossa että kaupunginvaltuustossa vaikuttavat Aidanjuuri, Hartikainen, Karhu ja Saimen. Suoniemi on kaupunginvaltuutettu, Isberg ja Liukkonen ovat varavaltuutettuja.

Perussuomalaiset nimesi kevään vaaleihin tuttuja nimiä Vantaalta – Vaalipäällikkö: "Helsingin puheenjohtajailmiö" voi toteutua Uudellamaalla

Vihreiden eduskuntavaalien 2023 ehdokaslistalla on niin ikään useita sekä alue- että kaupunginvaltuustoon valittuja kuntapäättäjiä. Heitä ovat Reija Friman, Tuire Kaimio, Sirpa "Siru" Kauppinen, Eve Rämö ja Eva Tawasoli. Rämö on valtuustoryhmän puheenjohtaja.

Ehdokkaana on myös alue- ja varavaltuutettu Olga Gilbert, Harri Hölttä, aluevaltuutettu Tia Seppänen sekä kaupunginvaltuutettu Mikko Viilo ja juuri eläkkellee jäänyt poliisi Thomas Elfgren.

Uudenmaan vihreät nimesi eduskuntavaaliehdokkaita – mukana neljä vantaalaista vaikuttajaa

Uudenmaan Vihreät valitsi vantaalaisen Olga Gilbertin eduskuntavaaliehdokkaaksi

Kansanedustaja Saramon lisäksi Vasemmistoliiton listalta löytyy 10 muuta vantaalaista. He ovat alue- ja kaupunginvaltuutettu Funda Demiri, aluevaltuutettu ja varavaltuutettu Gashaw Bibani, vara-aluevaltuutettu ja varavaltuutettu Jari Jääskeläinen, varavaltuutettu Chau Nguyen, vara-aluevaltuutettu ja varavaltuutettu Elina Nykyri, Moussa Ahmad, Valtteri Ahokas, Sara Pekonen, Matti Vesa Volanen sekä Vertti Värekoski.

Kuntapolitiikka on tullut tutuksi myös monille keskustan, kristillisdemokraattien, Liike Nytin, ja RKP:n vantaalaisehdokkaille. Keskustalaisista ehdolla ovat valtuustoryhmän puheenjohtaja, alue- ja kaupunginvaltuutettu Pirjo Luokkala sekä Georgiana Forsang, Pietari Jääskeläinen, Nejdet Karadag ja Anne Lehto.

Kristillisdemokraattien ehdokkaana on valtuustoryhmän puheenjohtaja, aluevaltuutettu Tiina Tuomela. Hänen lisäkseen KD:n listalla kansanedustajan paikkaa tavoittelevat vantaalaiset Jan Axberg, Tiina Arlin, Arto Jääskeläinen, alue- ja kaupunginvaltuutettu Jouko Jääskeläinen, varavaltuutettu Loviisa Kaartokallio, Juha Malmi, Jari Metsämuuronen, Eemil Silventoinen sekä Valfrid Åkerlund.

Ruotsalaisen kansanpuolueen listalla on kaikkiaan neljä vantaalaista: alue- ja kaupunginvaltuutettu Patrik Karlsson sekä Frida Forsblom-Prittinen, Laura Johansson ja Kristian Rehnström.

Liike Nytin listalla ovat vantaalaiset alue- ja kaupunginvaltuutetut Nina Nummela ja Marjo Vacker sekä heidän lisäkseen vantaalaiset Antti Lehtinen, Mika Perälä ja Tatja Sundberg.

Valta kuuluu kansalle -listalla on kaupunginvaltuutettu Milad Dehghan.

Vuoden 2023 eduskuntavaalien vaalipäivä on sunnuntai 2. huhtikuuta. Ennakkoon voi äänestää 22.– 28.3.2023.

Juttuun lisätty Thomas Elfgrenin nimi 22.2. klo 15.55.

Juttua muokattu 23.2. klo 8.28.  Poistettu tieto, että Tiina Keskimäki olisi ehdolla VKK:n listoilla Uudeltamaalta. Hän on ehdolla Suomen Kansa Ensin -puolueen listalla Helsingissä.