Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sanoma rohkeudesta hyväksyä ja olla oma itsensä kosketti Instagramissa – Tikkurilassa on esillä taiteilijan ja runoilijan ensimmäinen yhteisnäyttely

Kuvataiteilija Emmi Ohraniemen ja runoilija Susanna Jussilan Instagramissa julkaisemat yhteisteokset ovat koskettaneet ihmisiä ja niistä on tullut kysyttyjä.

Nyt taiteilijoiden töitä on esillä ensimmäistä kertaa näyttelyssä, kun heidän neljäs yhteistyönsä, Hengähdyksiä III, on nähtävillä Tikkurilan kirjastossa.

– Halusimme tuoda teokset virtuaalimaailmasta ihmisten keskelle ja tarjota mahdollisuuden viipyillä maalausten ja runojen äärellä, he kertovat näyttelytiedotteessa.

Ohraniemen töiden ydintä ovat kehollisuus ja aistit. Jussila ammentaa tunnekokemuksista, ja häneltä ilmestyi viime keväänä runokirja Sielun sopukoita – Voit olla säröillä ja silti säihkyä (Otava / Hidasta elämää).

Taiteilijat ovat kirjoittaneet myös yhdessä kehoyhteydestä kertovan Kotona kehossa -kirjan (Otava / Hidasta elämää 2021).

Ohramaa ja Jussila puhuvat tunteiden, aistien ja kehollisuuden puolesta kaikessa työssään. Molemmille pysähtyminen on elinehto ja tunteet ovat raakamateriaalia, joiden kautta päästä yhteyteen oman itsen kanssa.

Teokset käsittelevät keskeneräisyyttä, surua, sisäistä kasvua ja rohkeutta olla oma itsensä.

Maanantaina avautunut näyttely on esillä Tikkurilan kirjastossa 11. maaliskuuta asti.