Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Apotti lähetti omin päin perusteettomia laskuja alaikäisille – Vantaan ja Keravan hyvinvointialue: toimi näin, jos sait laskun

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue on lähettänyt alkuvuoden aikana vanhemmille aiheettomia laskuja. Laskut liittyvät koululaisten hammastarkastuksiin. Alle 18-vuotiaiden suun terveydenhuollon tulisi olla aina maksutonta.

Yksi laskun saaneista oli keravalainen Jaana Aarnio, joka sai laskun 9-vuotiaan lapsensa hammastarkastuksesta. Hän yritti soittamalla kysyä laskusta, mutta hänelle jätettiin vain soittopyyntö. Myöhemmin hän sai tietää asiasta Facebookin ja kouluun liittyvän Whatsapp-ryhmän kautta.

Ryhmissä kerrottiin, että laskut liittyivät 3. ja 5. -luokkalaisten pop up -hammastarkastuksiin.

Miksi laskuja lähetettiin alaikäisille?

– Meillä on yhteinen potilastietojärjestelmä Apotti, jonka virheen vuoksi se rupesi tuottamaan laskuja alle 18-vuotiaille ilman minkäänlaista perustetta, kertoo Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen suun terveydenhuollon palvelualuejohtaja Helena Salusjärvi-Juopperi.

Laskut ovat siis perusteettomia ja Salusjärvi-Juopperi ohjeistaakin, että laskua ei tulisi maksaa.

– Olemme asiasta pahoillamme ja asia on selvityksessä. Apotista on saatu raportit kaikista virheellisistä laskuista ja asiakasmaksutiimissä tehdään kovaa vauhtia hyvityslaskuja näistä.

– Virheellisen laskun saaneen ei tarvitse itse tehdä mitään, mutta epäselvässä tilanteessa tai jos on jo ehtinyt maksaa laskun, niin voi olla yhteydessä asiakasmaksutiimiin.

Asia on nyt korjattu, eikä virheellisiä laskuja pitäisi enää lähteä.