Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näin Mannerheimintien jättiremontti vaikuttaa joukkoliikenteeseen – useat linjat siirtyvät Töölöön

Mannerheimintien peruskorjaus muuttaa raitiovaunu- ja bussireittejä 6. maaliskuuta alkaen.

Raitiolinjat 4 ja 10 sekä bussit 63, 212, 213 ja 400 siirtyvät poikkeusreiteille Töölöön, jotta Mannerheimintien ruuhkautumista saadaan vähennettyä. Muut bussilinjat säilyvät Mannerheimintiellä, mutta niiden aikatauluihin tehdään pieniä muutoksia.

Peruskorjaus aiheuttaa muutoksia joukkoliikenteen reitteihin ja aikatauluihin vuoden 2025 loppuun asti. Liikennejärjestelyt myös muuttuvat töiden edetessä. Nyt voimaan tulevat muutokset reiteissä ja aikatauluissa näkyvät jo Reittioppaassa.

Linjan 400 päätepysäkki siirtyy Elielinaukiolta Kampin terminaaliin. Linja kulkee Topeliuksenkadun, Runeberginkadun ja Fredrikinkadun kautta. Linja lähtee Kampissa laiturista 50.

Linja 63 sekä linjat 212 ja 213(N) kulkevat niin ikään Topeliuksenkadun, Runeberginkadun ja Fredrikinkadun kautta.

Mannerheimintietä kulkevien linjojen 40, 200, 300, 321, 345(N) ja 431(N) aikatauluihin tehdään muutoksia, sillä työmaa todennäköisesti hidastaa hieman näiden linjojen kulkua.

Raitiolinjat 4 ja 10 siirtyvät kulkemaan Töölössä Runeberginkatua ja Arkadiankatua pitkin. Matka-aika Lasipalatsin ja Oopperan välillä kasvaa noin viidellä minuutilla. Vuoroväli on 10 minuuttia entisen kahdeksan minuutin sijaan, jotta ratikkaliikenne Töölössä pysyy sujuvana.

Myös kaikkien muiden raitiolinjojen aikatauluihin tehdään muutoksia 6. maaliskuuta.

Lisäksi linjan 1 päätepysäkki siirtyy Käpylästä Vallilaan Kalasataman raitiotien rakennustöiden edetessä. Muutos on voimassa syksyyn asti.

Mannerheimintien peruskorjaus tehdään kahdessa osassa. Ensiksi rakennetaan Postikadun ja Runeberginkadun välinen osuus, sitten Runeberginkadun ja Reijolankadun välinen osuus. Ensimmäinen vaihe kestää arviolta syksyyn 2024. Tavoitteena on, että työt päättyvät vuoden 2025 loppuun mennessä.

Alkava katutyö on Helsingin suurin tähän mennessä. Oma auto kannattaa vaihtaa joukkoliikenteeseen, jotta alueen ruuhkaisuus vähenee, HSL neuvoo tiedotteessaan.

Töiden aikana matkat alueella voivat kestää totuttua pidempään.