Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ylen koulukone: Vantaalaisessa koulussa yli 80 prosenttia S2-oppilaita

Vantaalla on eniten S2-oppilaita Kytöpuiston koulussa. Tieto käy ilmi Ylen Koulukoneesta. Koulukoneesta voi katsoa oman koulun S2-oppilaiden määrän ja muun muassa koulun päättötodistusten keskiarvon.

S2-oppilaita eli muuta kuin suomea tai ruotsia ensimmäisenä kielenään opiskelevia on Kytöpuistossa peräti 81 prosenttia kaikista oppilaista. Seuraavaksi eniten S2-oppilaita on Vantaalla Lehtikuusen koulussa, 65 prosenttia oppilaista. Vantaan kansainvälisessä koulussa S2-oppilaita on koulukoneen mukaan 53 prosenttia oppilaista. Myös Uomarinteen koulussa S2-oppilaita on yli puolet, 51 prosenttia kaikista oppilaista.

Vantaan Sanomat haastatteli helmikuun alussa vantaalaisisää, joka on huolissaan vieraskielisten keskittymisestä tietyille alueille:

Hakunilalaista isää huolettaa, onko lapsen hyvä käydä koulua, jossa on paljon vieraskielisiä – ”Kuinka yksilöllistä opetusta koulu pystyy antamaan?

Lähikouluperiaatteen mukaisesti oppilaat ohjataan Vantaalla koteja lähimpinä oleviin kouluihin. Vantaan perusopetuksen johtaja Ilkka Kalon mukaan kantasuomalaiset ja maahanmuuttajataustaiset oppilaat halutaan sijoittaa lähikouluihin niin tasaisesti kuin mahdollista.

– Jatkossa kaupungin tulee huolehtia, että asuntojen rakentamis- ja omistuskanta on mahdollisimman moninaista kaikilla alueilla, Kalo kertoi aiemmin Vantaan Sanomille.

Yle kertoo teettäneensä Koulukoneen voidakseen näyttää ja konkretisoida suomalaisten peruskoulujen eriytymistä ja seikkoja, jotka vaikuttavat lasten oppimiseen.

Lue myös: Vantaa aikoo maksaa lisää palkkaa päiväkotien opettajille, jos yli puolet lapsista ovat vieraskielisiä