Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yllättävä virhe Kivistön tapahtuma-areenan suunnittelussa: liikenneselvityksessä puutteita

Asemakaava pitää tuoda uudelleen päätöskäsittelyyn.

Kivistön tapahtuma-areenan eli Arena 3.3:n suunnittelussa on tullut ilmi erikoinen virhe, joka viivyttää hankkeen edistämistä arviolta pari kuukautta tai pidempäänkin.

Vantaan kaupunginvaltuusto ehti jo joulukuussa hyväksyä tapahtuma-areenan kaavan, mutta joutui maanantaina kumoamaan päätöksensä ja palauttamaan sen uudelleen valmisteluun. Asemakaava ja kaavamuutos tulevat uudelleen päätöskäsittelyyn.

Erikoinen tilanne johtuu siitä, että asemakaavan ja -kaavamuutoksen liikenneselvitys on puutteellinen. Sitä mieltä on Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ely-keskus).

Ely-keskus antoi kaavaehdotuksesta lausunnon, jossa se edellytti täydennyksiä kaavamuutoksen hakijan eli Vantaan kaupungin teettämään liikenneselvitykseen. Täydennyksiä tehtiinkin, mutta ei kaikkiin ely-keskuksen edellyttämiin asioihin. Puutteita löytyy lähinnä liittymien toimivuuden tarkastelussa, kuten miten liikenne sujuu Hämeenlinnanväylän liittymissä ruuhkatilanteissa.

Vantaa ei varmistanut ennen kaavan hyväksymistä liikenneselvityksen riittävyyttä yhteistyössä ely-keskuksen kanssa, mikä kaupungin mukaan johtuu tietokatkoksista kaavan valmistelussa.

Vantaa ei kuitenkaan kiistä puutteita vaan tekee nyt liikenneselvitykseen täydentämisen yhteistyössä ely-keskuksen kanssa. Työssä käytetään apuna konsulttia.

Lue myös: Kivistöön suunnitellun Suomen suurimman tapahtuma-areenan toteutusaikataulu voi viivästyä – "Siihen pitää varautua"

Vantaan asemakaavapäällikkö Ilkka Laine sanoo, että jos kaupunki ei olisi valmis liikenneselvityksen parannuksiin, ely-keskus valittaisi kaavan virheestä hallinto-oikeuteen. Se vain viivyttäisi hankkeen suunnittelun jatkamista vieläkin enemmän.

Mikäli liikenneasiat eivät tuo mitään suurempaa muutosta tapahtuma-areenan kaavaan, asiavirheestä aiheutunee parin kuukauden viivytys.

Arena 3.3 Oy suunnittelee Kivistöön Hämeenlinnanväylän ja Vantaankosken väliin valtavaa tapahtuma-areenaa, jossa voi järjestää jopa yli 30 000 katsojaa vetäviä konsertteja ja 17 000 katsojan urheilutapahtumia, kuten jalkapallo-otteluita. Areenan yhteyteen on tulossa myös hotelli.

Noin neljän hehtaarin suunnittelualueen omistaa Vantaan kaupunki, jonka se vuokraa hankeyhtiölle 50 vuodeksi.