Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koeajossa Peugeot 408 Hybrid 225 | Tällainen on uusi ranskalainen patonkihymy – ei jätä ketään kylmäksi

Viistoperäinen fastback-korimalli on sekoitus katumaasturia ja perhesedania.

Uusi ranskalainen autokaunotar herättää ihastusta. Kun titaaninharmaalla Peugeot 408 -mallilla pysähtyy ruokakaupan pihalle, niin johan riittää kyselijöitä ja ihmettelijöitä.

Neljänollakasi on jo perinteinen automalli Peugeotin laivueessa. Ensi kertaa mallimerkintää käytettiin vuonna 2010.

Viistoperäinen fastback-korimalli on palaamassa automaailman suosioon. Se on sekoitus katumaasturia ja perhesedania.

Ranskalaismerkki on viime vuosina ottanut rohkeita askelia muotoilupuolella. Läpi koko malliston. Uutuustuotteen ulkonäkö on aggressiivinen ja tarjoaa runsaasti kauniita pieniä yksityiskohtia. 408:lla on haettu omaa tyyliä.

Peugeot uskoo ilmiselvästi korkeiden SUV-katumaastureiden laskevaan trendiin. 408-mallin sulavalinjainen, matala muotoilu ja pitkänhuiskea kori tarjoaa matkustamoon kattavat sisätilat. Ne ovat käytännössä suuremmat kuin monissa muissa C-segmentin kilpailijoissa.

Takapenkillä on tilaa. Tosin kattolinja on matala. Myös kuljettajan penkkiin on kiinnitetty huomiota. Säätövaraa löytyy.

Ratti on poikkeuksellisen pienikokoinen, ja ohjaus on mallia nopea. Kokonaisuutena ohjaustuntuma on hyvä. Mittaristoa katsellaan ohjauspyörän ylitse. Erikoinen ratkaisu, mutta siihen tottuu nopeasti. Peugeot käyttää konseptista nimeä I-Cockpit.

Peugeot 408 muistuttaa monin tavoin palkittua Citroën C5 X -mallia, joka esiteltiin vuosi sitten. Yhdennäköisyys ei ole tietenkään yllätys, sillä molemmat autot kuuluvat samaan Stellantis-konserniin. Yhteistyön ja veljeyden nimissä hyödynnetään samoja moottoreita sekä pohjalevyä.

Citroën-malli keskittyy ajomukavuuteen, mutta Peugeot on toista maata. 408 on urheilullinen, vakaa ja jämäkkä ajettava.

Peugeotin kohdalla ei enää voida puhua pehmeistä ranskalaisautoista. Myös ”Pesosen” pienemmät mallit ovat urheilullisia ja sporttisia ajettavia.

Etuvetoinen Peugeot on saatavana perinteisellä polttomoottorilla sekä lataushybridinä. Koeajettava versio oli tehokkaampi hybridiversio, jossa yhteisteho on 225 hevosvoimaa. Menohaluja siis riittää, eikä sport-tilaa tarvitse käyttää.

Voimalinja pelaa mukavasti. Tarjolla on kolme erilaista ajotilaa, joista kaksi on molempia käyttövoimia hyödyntävä. Pelkällä sähköllä pääsee kaupunkiolosuhteissa noin 40–60 kilometriä. Riippuen tietysti lämpötilasta ja muista olosuhteista.

Hinnastosta löytyy myös hieman miedompi 185-hevosvoimainen hybridimalli ja malliston alkaen versio, jossa on 1,2-litrainen kolmepyttyinen bensiinipata.

Peugeot 408 tarjoaa hyvät tilat, energiatehokkuutta ja sulavat linjat. Uutuus on kokonaispituudeltaan 4,69-metrinen ja akseliväliltään 2,79-metrinen. Nykypäivän tyyliin auton varustelista on kattava.

Patonkihymy on korea ilmestys, eikä se jätä ketään kylmäksi. Odotettavissa on ilmiselvä kaupallinen menestys.

Koeajettavan version hinta perusvarustein on 52 823 euroa. Mallisto alkaen 37 981 euroa.