Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtuutetut vaativat Myyrmäen pelikentän aitaamista öisen melun takia, kaupunki ei lämmennyt – tässä syy

Vantaan kaupunki ei aio puuttua Myyrmäen urheilutalon takana sijaitsevan niin sanotun Hissikentän yölliseen käyttöön kentän aitaamisella tai valvontakameroin.

Vantaan jalkapalloseuran käytössä päivisin oleva kenttä on suljettu illaksi ja yöksi, mutta siellä on aukioloaikojen ulkopuolella pelattu jalkapalloa ja soitettu kovaäänistä musiikkia.

Valtuustoaloite vaati kaupunkia ja poliisia korjaamaan tilanteen. Aloitteen tekijöiden mukaan koko kentälle tulisi rakentaa korkea aita ja asentaa valvontakamera.

Lue myös: Häiritsevä yöllinen pelaaminen nousi taas tapetille Vantaalla – "Asukkaiden on saatava nukkua rauhassa"

Kaupungin mukaan kentän aitaaminen ei tule kyseeseen, koska vapaa kulkeminen kentälle on tärkeää turvallisuussyistä. Alueelle tulee päästä myös aukioloaikojen ulkopuolella. Tällä hetkellä kenttä on aidattu vain osin ja sen toisen päädyn matalasta aidasta pääsee helposti yli.

Valtuustoaloitteen toinen ideoija Kaj-Ari Lundell (ps.) kummastelee kaupungin vastausta. Hänen mielestään erityisen ongelmallista on se, että yöllinen pelaaminen on kielletty kyltein, mutta sen annetaan käytännössä jatkua.

– Jos jotain kielletään, sitä ei tehdä, Lundell jyrähti valtuuston kokouksessa maanantaina.

Lundell mainitsi kantavansa huolta lähiasukkaiden unensaannista.

– Nukkuminen on ihmisen perusoikeus.

Valtuutettu Tarja Eklund (sd.) muistutti, että vastaavaa ongelmaa on myös muualla Vantaalla, kuten Vaunukallion kentällä Hakunilassa.

Vaikka aitaa ei rakenneta, eikä valvontakameraa tule, kaupunki on tarttumassa häiriöiden vähentämiseen. Urheilutalon kenttäalueella liikkuvia ohjataan siirtymään urheilupuistoon, johon on valmistunut uusia lähiliikuntapaikkoja.

Kaupunki aikoo myös tehdä aiempaa aktiivisemmin yhteistyötä poliisin ja muiden kumppaneiden, kuten urheiluseurojen, kanssa. Vartioinnin lisääminenkään ei ole poissuljettua.

 Mikäli asukkaita häiritsevä kenttien käyttö yöaikaan jatkuu tehostetusta yhteistyöstä huolimatta, kaupunki ottaa harkintaan alueen valvonnan lisäämisen.

Lundellin ja Juha Suoniemen (ps.) tekemän aloitteen allekirjoitti 14 muuta valtuutettua.

Lue myös: "Se on ihan ihmeellistä mölyämistä" – Öinen koripalloilu piinaa asukkaita Hakunilassa, ja häiriöt jatkuvat, vaikka väki on valittanut ongelmasta useasti kaupungille ja poliisille