Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaalla kouluihin ei järjestetä korvaavia kuljetuksia lakon vuoksi – näin bussilakko vaikuttaa koululaisiin ja opiskelijoihin

Vantaalla kouluihin ja oppilaitoksiin ei järjestetä korvaavia kuljetuksia auto- ja kuljetusalan lakon vuoksi, tiedottaa Vantaan kaupunki. Koulutaksit sen sijaan kulkevat normaalisti.

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton (AKT) linja-autoliikennelakko alkoi tiistain ja keskiviikon välisenä yönä kello 03.00.

Kaupungin mukaan perusopetuksessa koulutyö järjestetään normaalisti oppilaan lukujärjestyksen mukaisesti mahdollisesta lakosta huolimatta. Koulu tiedottaa perheitä, jos lapsen lukujärjestykseen tulee pieniä muutoksia lakon takia.

Jos lapsi joutuu jäämään kotiin kuljetusongelman vuoksi, huoltajan pitää tehdä poissaoloilmoitus.

Kaupunki kertoo tiistaina julkaisemassaan tiedotteessa, että toisen asteen opiskelijoiden oletetaan lähtökohtaisesti saapuvan oppilaitoksiin. Jos osa opiskelijoista ei lakon vuoksi pääse saapumaan oppilaitokseen, opettaja voi tarvittaessa avata oppitunnilla etäyhteyden, jos opetus sen mahdollistaa.

Työssäoppimisjaksoilla olevat ammattiopiskelijat sopivat järjestelyistä erikseen työssäoppimispaikan kanssa.

Varhaiskasvatusta järjestetään normaalisti mahdollisesta lakosta huolimatta. Huoltajia pyydetään ilmoittamaan lapsen mahdollisesta poissaolosta päiväkotiin normaalin käytännön mukaan.

Lakko vaikuttaa laajasti Helsingin seudun bussiliikenteeseen. Työnseisauksen piiriin kuuluu yli 90 prosenttia normaalisti ajettavista linjoista. Lakko jatkuu tällä tietoa perjantaihin 10. maaliskuuta kello 03.00 asti.

Lue lisää: Yöllä alkanut bussilakko lamaannutti kaupunkien liikenteen – Tässä ovat seuraukset matkustajille tänään