Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi on edistynyt ”täysin poikkeuksellisen” tapauksen tutkinnassa: Rekolan kirpputori -liikkeestä on löytynyt jo 300 varastettua esinettä

Itä-Uudenmaan poliisi on edennyt vantaalaista osto- ja myyntiliikettä koskevan rikostapauksen tutkinnassa.

Poliisi epäilee kahden liikkeenharjoittajan hankkineen ja kaupanneen satoja varastettuja tavaroita Rekolan kirpputori -nimisessä myymälässään.

– Noin 300 anastettua esinettä on löytynyt tässä vaiheessa, ja ne on palautettu omistajilleen. Inventointi jatkuu vielä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Rauno Jämsä.

Vantaan Sanomat kertoi 27. tammikuuta, että poliisi oli päässyt muutama päivä aiemmin tämän rikostapauksen jäljille. Jämsä kuvaili tapausta tuolloin ”täysin poikkeukselliseksi”, jollaista ei ole hänen 30 vuoden virkaurallaan tullut tutkinnassa aiemmin vastaan.

Tapaus siirtynee syyttäjälle kesään mennessä.

Poliisin epäilysten mukaan liikkeenharjoittajat ovat ostaneet varastettuja tuotteita asiakkailta, jotka ovat tuoneet niitä myymälään.

Liikkeenharjoittajia epäillään ammattimaisesta kätkemisrikoksesta.

Poliisin mukaan Rekolan kirpputori -nimi on harhaanjohtava, koska paikka ei ole toiminut kirpputorina vaan osto- ja myyntiliikkeenä.

Myymälästä löytyi jo tutkinnan alkuvaiheessa mittava määrä varastetuksi epäiltyjä työkoneita ja laitteita. Jämsä kertoi tammikuun lopulla VS:lle, että pääkaupunkiseutulaisille yksityishenkilöille ja yrityksille oli palautettu anastettua omaisuutta kymmenientuhansien eurojen arvosta.

Poliisi jatkaa tutkimuksia sulkemassaan myymälässä niin kauan kuin on tarpeen.

– Omaisuutta palautetaan omistajilleen sitä mukaa, kun omistajia saadaan selville. Epäiltyjen rahallista rikoshyötyä selvitetään myös samaan aikaan, Jämsä kertoo.

Rikoskomisario uskoo, että kaikki liikkeen myyntituotteet on saatu tutkittua maaliskuun aikana.

– Tapaus siirtynee syyttäjälle kesään mennessä, hän arvioi.