Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ehdotus tyrmättiin – Vantaa ei aio jakaa ilmaisia kuukautissuojia opiskelijoille

Helsingin kaupunki jakoi ilmaisia kuukautistuotteita neljässä kaupungin oppilaitoksessa viime syksynä ”maksuttomat menkat” -kokeilussa.

Vantaa ei toteuta Helsingissä kehuja saanutta kokeilua omissa oppilaitoksissaan. Se tuli selväksi kaupungin vastattua ilmaisia kuukautissuojia opiskelijoille vaativaan valtuustoaloitteeseen.

Vantaa tyrmäsi vaatimuksen todeten, ettei maksuttomien kuukautissuojien jakaminen vähävaraisille nuorille kuulu kaupungin lakisääteisiin tehtäviin.

Ratkaisua perusteltiin myös sillä, ettei kouluissa ja oppilaitoksissa ole mahdollista valvoa ja varmentaa ilmaisten kuukautissuojien jakelun kohdentumisen nimenomaan vähävaraisille nuorille.

Myös kuluvan vuoden budjetin valmistelun yhteydessä ehdotettiin maksuttomien kuukautissuojien jakelua 5.–9.-luokkalaisille peruskoulun oppilaille joissakin Vantaan kouluissa. Kustannukset olisivat olleet noin 61 000 euroa. Ehdotus ei edennyt budjettiin asti.

Maksuttomat menkat -aloitteen jättivät Vantaalla sosialidemokraattinen valtuustoryhmä sekä 7 muuta valtuutettua.