Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaalaista kuntapoliitikkoa ja eduskuntavaaliehdokasta vastaan on nostettu syytteet rikoksista – käsittelypäivä käräjäoikeudessa ei ole vielä tiedossa

Käräjäoikeudesta vahvistetaan, että vantaalaispäättäjää vastaan on nostettu syytteet kahdesta rikoksesta.

Vantaan kaupunginvaltuutettu, aluevaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen ja eduskuntavaaliehdokas Tuukka Saimenia (ps.) syytetään työturvallisuusrikoksesta ja työsyrjinnästä. Myös Saimenin yritys Ai-To Foods Oy on rikosasiassa vastaajana.

Syyttäjä toimitti haastehakemuksen Helsingin käräjäoikeuteen perjantaina 3. maaliskuuta.

Saimenia epäiltiin kolmesta rikoksesta, mutta poliisin suorittaman esitutkinnan jälkeen syyttäjä päätti nostaa syytteen kahdesta rikoksesta. Yhden rikosepäilyn osalta syyttäjä teki syyttämättäjättämispäätöksen.

Tietoa rikosilmoituksen tekijästä, tekijöistä tai syytteen tarkemmista perusteista ei ole tässä vaiheessa saatavilla. Esitutkinnan tehnyt Helsingin poliisi tai syyttäjä eivät kommentoi yksittäisiä esitutkintoja.

Syyttäjän mukaan esitutkintamateriaalit tulevat saataville vasta asian käsittelyn alettua Helsingin käräjäoikeudessa. Syyttäjä arvioi esitutkintamateriaalissa olevan myös kohtia, jotka eivät ole silloinkaan julkisia. Vielä ei ole myöskään tietoa siitä, pidetäänkö pääkäsittely avoimin ovin.

Käsittelypäivät eivät ole vielä tiedossa. Helsingin käräjäoikeudesta kerrotaan, että käräjäoikeuden ruuhkien vuoksi on mahdollista, että pääkäsittely järjestetään vasta syksyllä.

Tuukka Saimen ei määräajassa vastannut Vantaan Sanomien yhteydenottopyyntöihin.

Lue myös: Tunnetun vantaalaispoliitikon ravintolassa paljastui laiminlyöntejä työvoiman käytössä – Tuukka Saimen: Somessa esitetyt väitteet perättömiä