Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miltä tuntuu, kun hammaslääkärissäkin saa laihdutusohjeita? – Läskifobiaa vastaan noussut Raisa Omaheimo vierailee Hakunilassa

Suorapuheinen kirjailija, kolumnisti ja stand up -koomikko Raisa Omaheimo tunnetaan erityisesti siitä, miten hän on herättänyt keskustelua yhteiskunnan suhtautumisesta lihaviin ihmisiin sekä painoindeksin orjallisesta kumartamisesta.

Hän puhuu muun muassa läskifobiasta ja lihaviin ihmisiin liitetyistä stereotypioista samoin kuin kiusaamisesta ja syrjinnästä.

Omaheimon viime vuonna julkaistu tietokirjansa Ratkaisuja läskeille (2022, Kustantamo S&S) sisältää tutkimustietoa ja omia havaintoja sekä kokemuksia siitä, miten normista poikkeava keho rajoittaa. Millaista on, kun edes hammaslääkärillä ei voi käydä saamatta laihdutusohjeita? Miltä tuntuu, kun syömistä kommentoidaan ja siihen puututaan?

Vaikka kirjasta löytyy Omaheimolle ominainen huumori, siinä ollaan kuitenkin vakavan asian ja yhteiskunnassa vallalla olevien asenteiden äärellä. Millaista on elää, kun maailma opettaa, että omaa olemusta on syytä selitellä, häivyttää ja hävetä?

Helsinkiläinen Omaheimo keskustelee aiheesta ja kirjastaan yleisön kanssa Hakunilan kirjastossa (Kimokuja 5) lauantaina 11. maaliskuuta kello 13–14.

Lue myös: Vantaalaiskirjailija sai netin kaikkitietävästä ja syyllistävästä mölinästä tarpeekseen – Virpi Hämeen-Anttilan omakohtainen kuvaus kehonkuvan kanssa kamppailusta käy päin yleisiä lihavuusasenteita