Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kilpailu kiristyy: uusi pizza-automaattiyritys tuli Vantaalle

Vantaalle on syntynyt kilpailua pizza-automaattibisneksessä.

Suomalainen Pizza Pomodoro -yritys avasi pizza-automaatin Helsinki-Vantaan lentoasemalle 17. helmikuuta.

Automaatti myy asiakkaille ympärivuorokautisesti napolilaista artesaanipizzaa.

Nyt tällä alalla toimii Vantaalla kaksi eri yritystä.

Vantaalle on avattu viime vuosina myös ranskalaisen Alexandre Benjaminin johtaman Fizza Oy:n pizza-automaatteja.

Lue lisää: Myyrmäkeen avattiin pizza-automaatti – yritys tuo uusia automaatteja kahteen muuhunkin paikkaan Vantaalla

Pizza Pomodoro kuuluu Italian Napolista lähtöisin olevaan Milla SRL -ketjuun. Helsinki-Vantaan automaatti on ketjun ensimmäinen pizza-automaatti Pohjoismaissa.

– Ketjulla on yli 200 pizza-automaattia Euroopassa. Ensimmäiset automaatit avattiin pari vuotta sitten Italiaan, kertoo Pizza Pomodoron omistaja Niko Karhu.

Myös liikennelentäjänä työskentelevän Karhun mielestä vilkas Helsinki-Vantaan terminaalialue juna-aseman lähellä on hyvä paikka automaatille.

Tavoitteena on, että pizza-automaatti parantaa lentomatkustajien ruokailumahdollisuuksia, mutta se palvelee Karhun mukaan muitakin asiakkaita.

Laitteesta voi napata pizzan mukaan esimerkiksi, kun saapuu lentoasemalle yölennolla ja ravintolat ovat kiinni.

Karhun mukaan alkutaipaleen myynti on ”lähtenyt tasaisesti käyntiin”.

– Automaatti on herättänyt kiinnostusta.

Karhu kertoo, että napolilaistyyliset pizzat esivalmistetaan laadukkaista lähiraaka-aineista Italiassa ja sitten ne kuljetetaan pakasteina Helsinki-Vantaan automaattiin sulatettavaksi ja paistettavaksi.

Tarjolla on toistaiseksi kahta vaihtoehtoa, Margheritaa ja Diavolaa. Pizza paistuu kolmessa minuutissa asiakkaalle.

Yrityksen tarkoituksena on avata lisää pizza-automaatteja Vantaalle tänä vuonna.

– Niitä tulee Vantaalle useampi kuin yksi. Vantaalle on tulossa myös automaatteja, jotka myyvät muitakin ruokia kuin pizzoja. Aikataulusta ei vielä tiedetä, enkä voi vielä paljastaa, minne niitä tulee, Karhu kertoo.

Karhu pitää Vantaan kilpailutilannetta bisneksessä ”hyvänä ja terveenä”.

– Kilpailu palvelee eniten kuluttajia.