Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuorein ratikkaselvitys on julkaistu – Hankejohtaja pohtii, missä kaupunkikuva muuttuisi eniten

Tuorein Vantaan ratikasta julkaistu selvitys paneutui Vantaan ratikan tärinä- ja runkomeluvaikutuksiin koko reitillä, Tikkurilan tunneliosuus mukaan lukien.

Vantaan ratikan hankejohtaja Tiina Hulkko tiivistää tulokset todeten, että tärinä- ja runkomeluvaikutukset jäävät koko reitillä vähäisiksi. Runkomelulla tarkoitetaan ratikan tärinästä aiheutuvaa, ympäröiviin rakenteisiin, kuten rakennusten seiniin siirtyvää melua.

Hulkon mukaan tärinä- ja meluvaikutukset riippuvat maalajista.

– Niissä paikoissa, joissa ohjearvot ylittyvät, ratikan rakenteisiin lisätään eristeitä. Eristeet voivat olla esimerkiksi kumia ja niitä tehdään lähinnä kiskojen ympärille.

Tarkoituksena on varmistaa, että ratikan tärinä- ja runkomeluvaikutukset rajoittuvat katualueelle eivätkä ulotu reitin varren rakennuksiin saakka.

Ratikkareitistä on tehty useita havainnekuvia. Hulkko uskoo ratikan muuttavan kaupunkikuvaa erityisesti Hakunilassa, Länsimäessä ja Aviapoliksessa.

– Hakunilassa ja Länsimäessä kadut ovat vanhoja, joten siellä ilme uudistuisi merkittävästi. Aviapoliksen pienteollisuusalueesta tulisi keskustamaisempi, Hulkko pohtii.

Ratikan tulo uudistaisi katuja. Tarkoittaisiko se myös nopeusrajoitusten muuttumista?

– Ratikan kannaltahan on sitä parempi mitä nopeammin se pääsee kulkemaan. Nopeusrajoituksiin voi tulla muutoksia kaupungin kehittyessä, mutta ratikka ei niihin vaikuta, Hulkko sanoo.

Lue myös: Uusi ennuste: Vantaan ratikan matkustajamäärä romahti – "Tämä tuli yllätyksenä"

Hankejohtaja: Joihinkin Vantaan ratikkareitin kohtiin on suunniteltava melusuojausta

Vantaan ratikan reitti on jo "kiveen hakattu", vaikka hankkeen eteneminen on vielä epävarmaa – "Emme koe tekevämme työtä turhaan"