Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Tosi harvinainen” hälytystehtävä työllisti pelastuslaitosta Helsinki-Vantaalla tiistaiaamuna – ”En ole urallani törmännyt tällaiseen aiemmin”

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos hälytettiin Helsinki-Vantaan lentoasemalle vaarallisen aineen onnettomuuden takia tiistaina hieman ennen aamukuutta.

Päivystävä palomestari Tomi Airaksinen kertoo, että lentokentän kiitoteiden viereiselle huoltoreitille oli pudonnut kuljetusautosta kaksi sankoa, joissa oli säteilevän aineen merkinnät.

Tarkastuksessa 20 litran kannelliset metallisangot osoittautuivat tyhjiksi.

Pelastuslaitos teki astioille säteilymittauksen.

– Säteilyarvot olivat niissä ihan normaalit. Tilanteesta ei ollut vaaraa. Sangoissa on joskus kuljetettu ilmeisesti pientä määrää säteilevää lähdettä, Airaksinen selvittää.

Vielä tiistaiaamuna ei tiedetty, miten ja milloin sangot olivat huoltotielle joutuneet. Airaksinen arvioi, että ne ovat ehtineet lojua siellä vain lyhyen ajan.

– On tosi harvinaista, että pelastuslaitos saa tällaisen säteilyyn liittyvän hälytystehtävän. En ole omalla urallani törmännyt tällaiseen aiemmin, Airaksinen kertoo.