Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pytinojasta tehdään Veromiehen uuden asuinalueen helmi – Asuntoja rakennetaan sadoille asukkaille

Alueelle valmistuu vuokra- ja omistusasuntoja.

Työpaikka-alue Veromiehessä Pyhtäänkorventien ja Manttaalitien kainalossa on vähitellen muuttumassa kaupunkimaiseksi asuinalueeksi.

Alueelle voi muutaman vuoden kuluessa muuttaa satoja uusia asukkaita.

Kerrostalojen tieltä on purettu Wulffin varasto, ja alueen ensimmäisiä kerrostaloja rakennetaan parhaillaan.

Toivo Group rakennuttaa alueelle kolme kohdetta, Pyhtäänkorventie 14, 16 ja 18.

– Pyhtäänkorventie 16:ssa ja 18:ssa on määrä toteuttaa vuokra-asuntoja ja Pyhtäänkorventie 14:ään omistusasuntoja, kertoo Toivon hankekehitysjohtaja Tuomas Hemmilä.

Taloista rakennetaan 6–7-kerroksisia. Pyhtäänkorventie 16:een ja 18:een valmistuu yhteensä parisensataa asuntoa. Ensimmäiset asunnot valmistuvat keväällä 2024.

Pyhtäänkorventien 14 asuntojen määrästä Hemmilä ei vielä osaa sanoa tarkasti, koska hankesuunnitelmat eivät ole vielä niin pitkällä.

– Arvioin asuntoja tulevan 60–80 kappaletta, Hemmilä sanoo.

Vesiaihe nostetaan osaksi katutilaa.

asemakaava-arkkitehti Carina Ölander

Alueella on myös rakennusliike T2H:n hanke. Se rakentaa alueelle 7–8-kerroksisia taloja, ja niihin yhteensä 106 omistusasuntoa neljään eri taloyhtiöön. Niiden on tarkoitus valmistua vuoden 2024 loppuun mennessä.

Alueen pohjoisimpaan nurkkaan suunnitellaan vielä 8-kerroksista kerrostaloa, johon tulisi 86 asuntoa. Siihen on rakennuslupaa hakenut SL Rakennuttaja Oy.

Uuden asuinalueen kyljessä Manttaalitien suuntaisesti kulkee Pytinoja, joka kohotetaan asuntorakentamisen vanavedessä arvoonsa.

– Vesiaihe nostetaan osaksi katutilaa, kertoo Vantaan kaupungin asemakaava-arkkitehti Carina Ölander.

Solisevan puron yli rakennetaan kaksi kevyen liikenteen siltaa.

Talojen maantasokerroksista, jotka suuntautuvat Manttaalitielle, on sisäänkäynti osaan asunnoista.

Ölander mainitsee, että esimerkiksi Toivon vuokratalon julkisivujen väri on vaihteleva, jolloin näyttää kuin pitkä talo koostuisi useasta ritirinnan olevasta rakennuksesta. Talon julkisivu on tiiltä ja rappausta.

Asukkaiden autot ohjataan yhteiseen pysäköintilaitokseen, jonne ajetaan Pyhtäänkorventien kautta. Näin säästyy tilaa kaupunkivihreälle muun muassa sisäpihoille.

Alueen eteläosassa sijaitsee viheralue, josta tehdään Pytinojanpuisto.

Tulevaisuudessa, jopa vuosikymmenten kuluttua, myös Manttaalitien toiselle puolelle kaavoitetaan asutusta. Se liittyy koko Veromiehen alueen suunnitelmiin, joiden mukaan parin kilometrin säteellä Helsinki-Vantaan lentoasemasta muodostuu niin sanottu lentokenttäkaupunki.

Aviapoliksen aluearkkitehti Johanna Rajala sanoo, että Manttaalitien itäpuolen yritykset voivat toimia kiinteistöissään elinkaarensa loppuun eli äkkilähtöä ei ole tiedossa.

– Tarkoitus on säästää Wiiman rakennukset.

Rakennuksissa voisi tulevaisuudessa olla vaikkapa liikuntatoimintaa, Rajala mainitsee esimerkkinä.

Lue vielä: Veromieheen tulossa lisää asuntoja sadoille – kauppavarasto puretaan

Veromiehen Huberilaan suunnitellaan asuntoja 4 500 asukkaalle – kaarihalleja suojellaan