Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myyrmannille tehdään kasvojenkohotus – näin kauppakeskusta uudistetaan

Keskuksen kakkoskerrokseen muuttaa ensi kesänä tanskalaisen päivittäistavaraketjun Normal-myymälä. Pari muutakin uutta vuokralaista on sinne tulossa.

Kiinteistösijoitusyhtiö Cityconin omistamasta Myyrmannista muokataan tänä vuonna yhtiön ensimmäinen uudistuneen brändin mukainen kauppakeskus Suomessa.

Kasvojenkohotus näkyy Myyrmäessä sijaitsevan keskuksen yleisilmeessä, opasteissa, markkinointiviestinnässä, sosiaalisen median kanavissa ja uusilla verkkosivuilla.

Cityconin tarkoituksena on, että muutosprojektin ansiosta Myyrmanni vastaa asiakkaiden tarpeisiin nykyistä paremmin ja siitä kasvaa Vantaan vahvin päivittäistavarakaupan keskus. Uudistusten jälkeen siellä palvelevat niin K-Citymarket, Lidl kuin Prismakin.

Remontin aikana uusitaan yleisiä tiloja, rakennetaan uusia liiketiloja Prismalle ja Lidlille sekä parannetaan keskuksen energiatehokkuutta lämpöpumpuilla ja hukkalämmön talteenotolla.

– Muutostyöt pyritään tekemään niin, että niistä on mahdollisimman vähän haittaa Myyrmannin normaalille toiminnalle. Muutosprojektin tavoitteena on parantaa keskuksen käytettävyyttä. Remontin yhteydessä pyrimme parantamaan esimerkiksi esteettömyyttä ja kulkuyhteyksiä keskuksessa, kertoo keskuspäällikkö Heidi Svartsjö tiedotteessa.

Lue lisää: Myyrmannin liikkeiden väheneminen harmittaa monia asiakkaita – ”Jatkossa täytyy varmaan käydä muualla”

Muutosprojektin rakennustyöt on jo aloitettu ensi vuonna 30 vuotta täyttävän Myyrmannin pysäköintihallissa.

Uusia liiketiloja aletaan rakentaa huhtikuussa. Tavoitteena on, että rakennustyöt on saatu valmiiksi lokakuussa.

Nykyinen S-market laajenee kaksikerroksiseksi, 7 000-neliöiseksi Prismaksi.

Lidl muuttaa Isomyyristä Myyrmanniin pysäköintihallitasossa sijaitseviin uusiin liiketiloihin. Myös niiden vieressä oleva Red Onion -ravintola saa uuden ilmeen.

Lisäksi parkkihallista rakennetaan liukutasot päivittäistavarakaupan kerrokseen.

K-Citymarket on ollut Myyrmannissa sen avauksesta eli vuodesta 1994 lähtien. Jatkossa päivittäistavarakaupan osuus Myyrmannin yli 31 000 neliön vuokrattavista liiketiloista on yli 50 prosenttia.

Prisman ja Lidlin tulo on muuttanut liikkeiden tilannetta. Jotkin vuokralaiset ovat lopettaneet keskuksessa, esimerkiksi H&M, UFF ja Suomalainen Kirjakauppa.

Cityconin viestintäpäällikkö Tarja Parkkila kertoo VS:lle, että kaikille vuokralaisille pyrittiin löytämään korvaavat tilat Myyrmannista mahdollisuuksien mukaan viime syksyn aikana. Parkkilan mukaan esimerkiksi Suomalaiselle Kirjakaupalle etsittiin uusia tiloja, mutta nykyiseen lopputulokseen päädyttiin yhteisymmärryksessä heidän kanssaan. Hän kertoo, että H&M taas on karsinut myymäläverkostoaan, ja vuokrasopimuksen päätyttyä sitä ei uusittu.

  Jotkin nykyiset liikkeet vaihtavat paikkaa. Vaateliike Dressman muuttaa uusiin tiloihin kakkoskerroksessa, josta löytyvät myös huonekalumyymälä Jysk, lemmikkitarvikekauppa Musti&Mirri ja valokuvausliike Myyrfoto.

Ensi kesänä kakkoskerrokseen tulee myös tanskalaisen päivittäistavaraketjun Normal-myymälä.

Lisäksi sinne sijoittuu kaksi uutta vuokralaista, joiden nimiä Citycon ei vielä paljasta.

Myös Myyrmannin yleiset tilat uudistuvat. Niihin rakennetaan oleskelualueita, joissa on muun muassa viherkasveja.

– Inspiraatiota Myyrmannin kasvojenkohotukseen on haettu keskuksen suojellusta ulkokuoresta sekä paikallisuudesta, kuten Myyrmäen näyttävistä muraaleista. Uudistuksen tavoitteena on kunnioittaa Myyrmannin alkuperää ja tuoda keskuksen yleisilmeeseen lämpöä, Svartsjö kuvailee tiedotteessa.

Juttua täsmennetty 16.3. 2023 klo 9.33: Juttuun lisätty Cityconin viestintäpäällikön antamat tiedot siitä, että vuokralaisille pyrittiin löytämään korvaavat tilat Myyrmannista viime syksyn aikana.