Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaan kaupunki välttyi lastensuojeluun kohdistuvalta sakolta – tässä syy

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on pyytänyt tiistaina Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelta selvitystä lastensuojelun palvelujen riittävyydestä tammi- ja helmikuulta.

Aluehallintoviraston aiempien vuosien valvontahavaintojen perusteella Vantaan kaupungilla on ollut puutteita lastensuojelun palvelujen järjestämisessä lain edellyttämällä tasolla. Lokakuussa aluehallintovirasto määräsi Vantaan kaupungille 800 000 euron uhkasakon lastensuojelun tilanteen vuoksi.

Lue lisää: Vantaan lastensuojelun sosiaalityöntekijöille uusi palkkio: 1 000 euroa kolmen kuukauden välein – kaupunki sai suuren uhkasakon

Avi kertoo tiedotteessaan, että lastensuojelun palvelujen siirryttyä kaupungilta hyvinvointialueelle, merkitsee se Vantaan alueen lastensuojelun järjestämisessä sellaista muutosta, että hyvinvointialueen lastensuojelun tilanne on kokonaisuutena arvioitava aluehallintovirastossa uudelleen. Koska valvonta alkaa nyt hyvinvointialueeseen kohdistuvana valvonta-asiana, Etelä-Suomen aluehallintovirasto on maanantaina poistanut syyskuussa Vantaan kaupungille asettamansa uhkasakon.

Virasto tiedottaa hyvinvointialueeseen kohdistuvan valvonta-asian päätöksestä myöhemmin, arviolta tämän vuoden aikana.