Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koirarekisterin asiointipalvelu avautuu toukokuussa

Koirarekisterin ensimmäinen osuus otetaan käyttöön 8. toukokuuta. Kun rekisteri on avattu, yksityishenkilöt voivat ilmoittaa koiransa rekisteriin. Yhdistys- ja yritystoimijoille asiointi avautuu myöhemmin, tiedottaa Ruokavirasto.

Koirarekisterin avauduttua koiran sen hetkinen haltija ilmoittaa koiran rekisteriin. Ilmoituksia rekisteriin ei ole tarpeen tehdä takautuvasti.

Ministeriö on vahvistanut hinnan koirien rekisteröinnille: sähköisen asioinnin kautta tehtävä koiran rekisteröinti tai haltijan vaihdos maksaa 10 euroa. Hinta on 19 euroa koiralta, jos rekisteröinnin tai haltijan vaihdoksen tekee paperilomakkeella tai sähköpostitse.

Koirarekisterin maksulla katetaan rekisteröinti- ja asiakaspalvelun aiheuttamat kulut.

Koirarekisterin käyttöönoton myöhästymisestä huolimatta pennut tulee siruttaa ennen luovutusta seuraavalle haltijalle tai viimeistään koiran ollessa kolmen kuukauden ikäinen. Ennen vuotta 2023 syntyneet koirat tulee siruttaa tämän vuoden loppuun mennessä.

Tunnistusmerkitsijän tulee antaa siruttamistaan koirista eläinten haltijalle tunnistustodistus.

Koirarekisterin kehittäminen jatkuu avaamisen jälkeen ja seuraavassa vaiheessa avataan asiointi yhdistyksille ja yrityksille. Näille asiointi on mahdollista viimeistään elokuussa ja tarkemmasta aikataulusta tiedotetaan myöhemmin.