Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

VAV ja Recci aloittavat vaatekeräyskokeilun viidessä kiinteistössä eri puolilla Vantaata

Vantaan kaupungin vuokrataloyhtiö VAV ja tekstiilejä keräävä Recci aloittavat kierrätysyhteistyön. VAV:n viiden kiinteistön pihalle tuodaan huhtikuun alussa keräysastiat, joihin kyseisten talojen ja muutkin VAV:n asukkaat voivat tuoda kiertoon tarpeettomia vaatteita ja tekstiilejä.

Keräyslaatikoihin tuodut hyväkuntoiset vaatteet ja tekstiilit lajitellaan myyntiin Reccin yhteistyökumppanin myymälöihin. Puhtaat, mutta myyntiin kelpaamattomat ja rikkinäiset tekstiilit puolestaan voidaan hyödyntää materiaalina muun muassa teollisuudessa tai uusien materiaalien valmistamisessa, todetaan VAV:n tiedotteessa.

Reccin keräysastiat sijoitetaan Vantaanlaaksoon (Aamutie 8 ja Iltatie 16–18), Koivukylään (Auringonkierto 2), Myyrmäkeen (Loiskekuja 1), Länsimäkeen (Tykkikuja 9) ja Tikkurilan (Veturikuja 8). Keräysastiat sijoitetaan kiinteistöjen jätepisteiden läheisyyteen, ja ne tyhjennetään ainakin kerran kuukaudessa.

Tutkimusten mukaan Suomessa syntyy vuosittain jokaista asukasta kohden noin 13 kiloa kierrätettäviä tekstiilejä. Usein niitä voisi käyttää uudelleen ja säästää siten luonnonvaroja.

– Myös asukkailtamme on tullut toiveita, että tekstiilien kierrätys onnistuisi helposti omassa pihapiirissä. Halusimme ehdottomasti kokeilla tätä, kertoo VAV:n vastuullisuuspäällikkö Miia Veltheim tiedotteessa.

Keräys on vuoden kokeilu ja kokemusten perusteella mietitään keräyksen laajentamista VAV:n muihin kiinteistöihin.

Lue myös: Ilouutinen pääkaupunkiseudulle – Näistä paikoissa löytyy nyt maksuton poistotekstiilien keräyspiste

Vantaan kahteen uuteen HSY:n keräyspisteeseen kiikutettiin kuukaudessa tuhat kiloa poistotekstiilejä – Tyhjennysväli piti heti puolittaa

Tekstiilikierrätystä ei vielä osata – lähes puolet kokeilukeräykseen tuotavasta tavarasta kuuluisi sekajätteeseen