Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perjantai-iltana paukkuu golfkentän vieressä Vantaalla – Erilaisia ilotulituksia järjestetään kymmeniä vuodessa

Lemmikkien omistajien, joiden kotieläimet ovat herkkiä ilotulitteiden äänille, kannattaa huomioida yksityinen ilotulitus perjantaina 17. maaliskuuta Hiekkaharju Golfin läheisellä pellolla Jokiniemessä. Ilotulituksen ääniä kuuluu kello 19.30–19.50. Ilotulituksessa käytetään tavallisia, kuluttajille tarkoitettuja ilotulitteita.

Ilotulituksista muina aikoina kuin uutenavuotena pitää tehdä ilmoitus pelastuslaitokselle. Ammattimaisista ilotulituksista ilmoitus tehdään poliisille.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen palotarkastaja Mari Kangasniemi kertoo, että kuluttajailotulituksia on noin 10 kappaletta vuodessa.

– Puolet niistä Vantaalla ja puolet muualla Keski-Uudellamaalla.

Lisäksi tulee myös jotain kyselyjä asiasta. Kangasniemi sanoo, että kaikkia ilmoituksia kuluttajailotulituksista ei hyväksytä.

– Esimerkiksi jos se on keskellä asutusta, liian lähellä Helsinki-Vantaan lentokenttää tai muilla kieltoalueilla.

Päätöksen kuluttajailotulituksista tekee palotarkastaja.

Vuoden tavallisimmat ilotulitusajankohdat ovat uutenavuotena ja loppukesästä niin sanottujen venetsialaisten aikaan. Myös esimerkiksi musiikkifestivaalien päätteeksi yritykset voivat järjestää näyttäviä ilotulituksia.

Itä-Uudenmaan poliisin komisario Juha Juurisen karkean arvion mukaan heille tulee ilotulitusilmoituksia noin 40 kappaletta vuodessa.

Lue vielä: Vantaankoskella räiskyy perjantai-iltana – Poliisi tiedottaa yksityisestä ilotulituksesta lemmikkien omistajien pyynnöstä

Jo välipäivinä alkava rakettien paukuttelu on koirille ja omistajille monen päivän piina – Joukko valtuutettuja ehdottaa, ettei ilotulituksia ammuttaisi Vantaalla lainkaan