Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tunnetun vantaalaisen vaaliehdokkaan vaalimainoksia on poltettu hänen kotikulmillaan – ”Koen henkilökohtaisena uhkana”

Keskusvaalilautakunnasta kerrotaan, että vaalimainokset eivät ole joutuneet tuhopolttelijan kohteeksi Vantaalla aiemmissa vaaleissa.

Vantaalaisen kansanedustajan, eduskuntavaaliehdokas Kimmo Kiljusen (sd.) vaalimainoksia on poltettu hänen kotikaupunginosassaan Länsimäessä.

Kiljusen mukaan hänen vaalimainoksiaan on tärvelty kolmessa eri paikassa Länsimäentiellä sekä Kilpakujan ja Kuulakujan Alepa-kauppojen lähellä.

Mainokset on tuhottu pimeän aikaan, perjantain vastaisena yönä, lauantai-iltana ja sunnuntai-iltana.

– Vaalimainoksia on poltettu viitenä eri kertana, ja yhteensä on tärvelty kymmenen mainostaulua. Se on karkeasti 400 euron paketti, joka on tuhottu, Kiljunen kertoo.

Perjantain vastaisena yönä poltetut kaksi vaalimainosta ehdittiin jo kerran uusia, mutta ne poltettiin uudelleen sunnuntai-iltana.

Asun Länsimäessä ja tästä tulee sisäinen turvattomuuden tunne.

Toinen kansanedustaja, eduskuntavaaliehdokas Jussi Saramo (vas.) osui paikalle, kun Länsimäentiellä oleva mainos oli tulessa sunnuntai-iltana. Hän nappasi siitä kuvan.

Kiljunen teki vahingonteoista rikosilmoituksen poliisille maanantaina.

– Joku on täysin systemaattisesti ja pelottelun omaisesti polttanut laillisiin paikkoihin laitettuja vaalimainoksiani, Kiljunen päivittelee.

– Koen tämän henkilökohtaisena uhkana. Asun Länsimäessä ja tästä tulee sisäinen turvattomuuden tunne, hän jatkaa.

Vantaan keskusvaalilautakunnan sihteeri Niina Kolju kertoo, että vaalimainoksia ei ole hänen tietojensa mukaan poltettu Vantaalla koskaan aiemmin, minkään vaalien yhteydessä.

Koljun mukaan eduskuntavaalimainokset ovat viime aikoina joutuneet muunkinlaisen ilkivallan kohteeksi.

– Viime viikolla oli palaveri kunnallisjärjestöjen vaalivastaajien kanssa, ja siellä tuli esille yleisluontoisesti, että jonkin verran vaalimainoksiin on kohdistunut ilkivaltaa Vantaalla. Ehdokkaiden mainoksia on tärvelty ja viety pois, Kolju kertoo.

Koljun mukaan ilkivaltaa tapahtuu ”jossain määrin” kaikkien vaalien yhteydessä.

– Useimmiten ilkivalta kohdistuu vaalimainostelineeseen, johon on keskitetty ulkovaalimainontaa. Nyt on ensi kerran kokeiluluontoisesti saanut laittaa vapaammin vaalimainoksia yleisille paikoille, Kolju sanoo.