Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hassisen Kone -dokumentti ja nepalilainen elokuva olivat Myyrmäessä järjestetyn filmifestivaalin vetonauloja – festivaalin viimeinen tapahtuma varattiin haukkujille

Kansainvälisesti painottunut nelipäiväinen festivaali oheistapahtumineen veti yli tuhat kävijää.

VUFF, Vantaan urbaani filmifestivaali Myyrmäessä keräsi neljän tapahtumapäivän aikana yli tuhat katsojaa. Lippuja myytiin 850 ja loput osallistuivat ilmaisnäytökseen tai kävivät Kinomuseo-julistenäyttelyssä.

Katso myös: Elokuvien ystäville uutta herkkua Vantaalla – Neljän päivän filmifestivaalilla nähdään useita ennakkoja ja tanssitaan konserttitaltiointien tahtiin

Vantaan kaupungin ja Myyräncolon kanssa tapahtuman yhteistyössä toteuttaneen Pop Up Kino Helsingin Janne Hulkkonen kuvaa festivaalin vastaanottoa hyväksi.

– Perjantai ja sunnuntai olivat vilkkaimmat päivät. Syytä en tiedä, mutta torstaina ja lauantaina oli hiljaisempaa.

Vetonauloihin lukeutui uunituore Hassisen Kone 40 vuotta myöhemmin, joka veti perjantaina Skenesaliin 130 katsojaa. Suurin osa yleisöstä jäi paikalle nauttimaan myös Sielun Veljien konserttitaltioinnista ja sitä seuranneesta dj-vetoisesta loppuillasta.

Samana iltana Kino Myyrissä esitetyn nepalilaisen elokuvan Butterfly on the Windowpane (Perhonen ikkunalaudalla) näki 150 katsojaa.

– Nepalilaiset yhteyskumppanimme olivat innoissaan leffan vastaanotosta. Jatkammekin heti ensi viikon maanantaina seuraavalla nepalilaisella elokuvalla Kino Myyrissä, Hulkkonen kertoo.

Myös kotimainen, jo viime vuonna levityksessä ollut Tytöt tytöt tytöt kiinnosti edelleen yleisöä.

– Katsojia tuli lähes 70 ja lisäksi esityksenjälkeen syntyi vielä todella kiinnostava keskustelu niin, että paketista muodostui hyvä Minna Canthin ja tasa-arvon päivän tapahtuma.

Virolainen kesäkomedia Suvitajad oli huippusuosittu kotimaassaan ja keräsi katsojia myös Myyrmäessä. Dance along -näytöksenä tarjoiltu Prince-konserttitaltiointi sen sijaan veti odotusten vastaisesti laimeasti.

– Ehkä emme markkinoineet tilaisuutta tarpeeksi hyvin, Hulkkonen pohtii.

Työtä tapahtumassa riitti, ja Hulkkonen kehuukin vuolaasti muutamaa paikallisen eläkeläisyhdistyksen jäsentä, jotka auttoivat vapaaehtoisina mukana kaikkina festivaalipäivinä.

– He olivat innostuneita ja innostavia ja kohottivat kaikkien meidän muidenkin tunnelmaa siellä.

Festivaaliin kuului viikonvaihteen jälkeen vielä tiistai-iltana erikseen järjestetty maksuton Koirakino. Niin kaksi- kuin nelijalkaiset katsojat saivat seurata Jokiuomanpuistossa Piemonten tryffelinmetsästäjät -dokumenttia, jossa koirillakin on merkittävä rooli.