Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Varian vetovoimaisin tutkinto on tuttu suosikki – yli 6 ensisijaista hakijaa opiskelupaikkaa kohden

Yhteishaku on päättynyt. Vantaan ammattiopisto Variaan hakeneiden määrä kasvoi edellisvuodesta selvästi. Varian tutkintoon johtaviin koulutuksiin haki tämän vuoden yhteishaussa 996 ensisijaista hakijaa. Määrä kasvoi edellisvuodesta 99 hakijalla.

Lentokoneasennuksen perustutkinto oli viime vuosien tapaan jälleen Varian suosituin hakukohde, ensisijaisia hakijoita oli 6,13 aloituspaikkaa kohden. Valituksi tuli vain 16 opiskelijaa, ensisijaisia hakijoita oli 98.

Suosittu oli myös sähkö- ja automaatioala. Hiekkaharjun toimipisteen sähkö- ja automaatioalan perustutkintoon oli 4,10 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohden ja Myyrmäen toimipisteeseen oli 1,42 ensisijaista hakijaa paikkaa kohden.

Viime vuoteen verrattuna suosiotaan kasvattivat myös talotekniikan perustutkinto, hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto sekä tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto.

Vähiten ensisijaisia hakijoita suhteessa aloituspaikkoihin oli turvallisuusalalle. Alan perustutkintoa opiskeleville oli varattuna 46 paikkaa, mutta ensisijaisia hakijoita oli vain 20.

Niin ikään pintakäsittelyalaa opiskelemaan halusi ensisijaisena vaihtoehtona vain 19 hakijaa, kun paikkoja oli 40.

Myös muun muassa puhtaus- ja kiinteistöpalvelualalle, rakennusalalle sekä sosiaali- ja terveysalalle oli Variassa opiskelupaikkoja enemmän kuin ensisijaisia hakijoita.

Keskimäärin jokaista Varian aloituspaikkaa kohden oli ensisijaisia hakijoita 1,13.

Vantaalla perusopetuksen päättää tänä keväänä noin 2700 oppilasta. Oppivelvollisuuden laajentumisen myötä perusopetuksen päättävät nuorten on haettava perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen. Asuinkunta tukee opiskelupaikan löytämisessä, mikäli nuori jää yhteishaussa ilman koulutuspaikkaa.