Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuosia suljettuna olleen Myyrmäen kirkon peruskorjaus alkaa – "Emme tiedä, mitä sieltä tulee vastaan"

Remontin on määrä olla valmis, kun kirkko täyttää 40 vuotta.

Sisäilmaongelmien vuoksi suljettuna olevan Myyrmäen kirkon peruskorjaus on alkanut suojaustöillä ja osittaisilla purkutöillä. Peruskorjauksen yhteydessä 1984 valmistuneessa kirkossa uusitaan talotekniikkaa ja tehdään muun muassa tiivistyskorjaukset, joiden puute on ollut yksi suurimmista syistä sisäilmaongelmiin.

Vantaan seurakuntayhtymän kiinteistöjohtaja Timo Kraufvelin kertoo, että peruskorjauksen kustannusarvio on noin 12 miljoonaa euroa. Hän toivoo, ettei purkutöissä tule esille mitään yllättävää, mikä nostaisi urakan hintaa.

– Emme tiedä, mitä sieltä tulee vastaan.

Purkaessa on tutkittava kaikki huolella ja yllätyksiäkin voi tulla eteen. Kraufvelin sanoo, että korjausrakennustyö on vaativa.

Lue myös: Myyrmäen kirkko tarvitsee ison remontin – sisäilmaongelmat aiheuttaneet oireita työntekijöille

Remontti toteutetaan yhteistyössä Vantaan kaupunginmuseon kanssa ja sen on tarkoitus olla valmis alkukesällä 2024. Samana vuonna arkkitehti Juha Leiviskän suunnittelema kirkko täyttää 40 vuotta.

Myyrmäen kirkko Louhelan juna-aseman vieressä on ollut suljettuna keväästä 2019 lähtien. Kirkko on toiminut väliaikaisissa tiloissa Myyrmäen Virtatalossa Rajatorpantiellä. Tilapäistä kirkkoa kutsutaan Virtakirkoksi. Myyrmäen kirkko on Vantaankosken seurakunnan pääkirkko.

Seurakunta pitää infon Myyrmäen kirkon korjauksesta Virtakirkossa (Rajatorpantie 8) 12. huhtikuuta kello 17.

Lue vielä: Kivistön kirkko ajoi Myyrmäen kirkon ohi

Vantaa ennen ja nyt | Myyrmäen kirkko on kansainvälistä mainetta saavuttanut modernin arkkitehtuurin merkkiteos ja suunnittelijansa mestarillisen valon käytön malliesimerkki