Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisille tehtiin rikosilmoitus piinaavista polttoainevarkaista – varkauksia toistuvasti parkkialueella Kehä III:n varrella Vantaalla

Voutilassa sijaitsevalla kuljetusyhtiöiden pysäköintialueella on VS:n tietojen mukaan tapahtunut jatkuvasti polttoainevarkauksia öisin parin viime viikon aikana.

Parkkialueella olevista kuorma-autoista on varastettu satoja litroja dieseliä kerrallaan yhden yön aikana.

Taloudelliset vahingot ovat olleet yhtiöille tuntuvat. Parkkialue sijaitsee Nuolitiellä Kehä III:n varrella.

Poliisi sai tiedon tapauksista tiistaina, kun yksi kuljetusyhtiöistä teki rikosilmoituksen parin edellisviikon polttoainevarkauksista.

– Vahvistan, että Itä-Uudenmaan poliisilaitokselle on toimitettu 21.3. rikosilmoitus, jonka mukaan Nuolitien pysäköintialueella on kuljetusyhtiöiltä varastettu polttoainetta viimeisen parin viikon aikana useampaan kertaan, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Aleksi Topinoja.

Toistaiseksi Topinoja on asiasta hyvin vähäsanainen.

– Asian tutkinta on tällä hetkellä sen verran alkutekijöissä, joten en kommentoi tutkintatoimenpiteitä tarkemmin, hän toteaa.

Kuljetusyhtiö teki rikosilmoituksen vasta sen jälkeen, kun polttoainevaras oli iskenyt sen kuorma-autoihin useasti kahden edellisviikon aikana. VS:n saamien tietojen mukaan tähän on syynsä: yhtiössä ei ollut uskottu rikosilmoituksen hyötyihin eli siihen, että poliisilla olisi aikaa tutkia polttoainevarkauksia.

Nyt yhtiössä kuitenkin koettiin, että rikosilmoitus oli pakko tehdä, koska varkaudet olivat olleet toistuvia ja aiheuttaneet niin suurta vahinkoa. VS:n tietojen mukaan yrityksen kolmesta kuorma-autosta oli juuri tiistain vastaisena yönä vohkittu useita satoja litroja dieseliä.

Pysäköintialueen luona on tiettävästi jonkinlainen valvontakamera, mutta se ei ole estänyt varkaita iskemästä alueelle.