Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi varoittaa kuntosaleilla ja muilla liikuntapaikoilla käyviä – Tekijä näyttäisi toimivan laajalla alueella, myös Vantaalla

Itä-Uudenmaan alueella on helmi-maaliskuun aikana varastettu huomattavan paljon autoja liikuntapaikkojen pysäköintialueilta. Auton avaimet on anastettu murtautumalla kuntosalin tai muun liikuntapaikan pukukaappiin.

– Pukukaappimurroissa tekotapa on ollut nyt samanlainen, ja siksi epäilemme samaa tekijää näihin kaikkiin tapauksiin. Pukukaappimurrot eivät sinänsä ole mikään uusi ilmiö. Niitä tapahtuu silloin tällöin tasaiseen tahtiin, rikoskomisario Aleksi Topinoja kertoo tiedotteessa.

Pukukaapeista on lähtenyt varkaan matkaan myös muuta omaisuutta, kuten puhelimia ja kenkiä. Tekijä näyttäisi poliisin mukaan toimivan laajalla alueella, aina Vantaalta Hyvinkäälle asti.

Liikuntapaikoilla neuvotaan asiakkaita jättämään arvotavarat säilytykseen erillisiin turvalokeroihin, mutta kaikkialla niitä ei ole saatavilla. Myöskään turvakameroita ei pukuhuonetiloissa ole.

– Liikuntapaikkojen pukuhuoneisiin ei kannata tuoda arvo-omaisuutta, Topinoja ohjeistaa.

Hän lisää, että parhaiten rikoksia liikuntapaikkojen pukuhuonetiloissa ehkäisevät valppaat asiakkaat.

– Epäilyttävän näköisestä toiminnasta pukukaapeilla kannattaa aina käydä ilmoittamassa liikuntapaikan henkilökunnalle.