Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sumu ja kova tuuli pakottavat lentokoneet poikkeusreitille – lisääntynyt lentomelu kuuluu Tikkurilassa etenkin öisin ja aamuisin

Tikkurilassa ja Pohjois-Helsingissä on alkukevään aikana saatu tottua öisin ja aamuisin lentokoneiden jylinään.

Vantaan Sanomat kertoi viime vuoden lopussa, että Tikkurilassa kuullun tavallista kovemman lentomelun syynä on se, että kiitotieltä 2 on sumutilanteissa tehty lentoonlähtöjä myös suihkukoneilla.

Finavian kestävän kehityksen johtaja Mikko Viinikainen totesi silloin, että sama toistuu muutaman kerran vuodessa. Kiitotietä 2 käytetään suihkukoneiden lentoonlähtöihin etelän suuntaan vain, jos se on lentoturvallisuuden vuoksi ehdottoman välttämätöntä.

Sumu on kuitenkin tehnyt tepposensa, ja aiemmin muutaman kerran vuodessa käytettyyn toimintatapaan on jouduttu tänä vuonna turvautumaan useasti.

– Kuluvan vuoden aikana on jo kahdeksana päivänä tehty enemmän kuin 50 lentoonlähtöä kiitotieltä 2 Tikkurilan ja Pohjois-Helsingin suuntaan. Erityisesti maanantaina 20. maaliskuuta sumutilanne kesti pitkään, ja valtaosa päivän lennoista tehtiin kiitotieltä 2, Viinikainen sanoo.

Lentoasemalla sumutilanteet ovat yleisimpiä öisin ja aamuisin. Silloin lämpötila on talvisin tyypillisesti lähellä nollaa. Kun sumu hälvenee, lennot ohjataan normaalin toiminnan mukaisesti.

Poikkeusratkaisuun voidaan päätyä myös kovan tuulen vuoksi. Voimakkaiden tuulien tilanteita on Viinikaisen mukaan kuitenkin harvemmin kuin sumutilanteita.

– Helmikuun puolivälissä oli kahtena päivänä hyvin voimakkaat tuulet, joiden vuoksi laskeutumiset ohjattiin kiitotielle 2 Pohjois-Helsingin ja Tikkurilan suunnasta.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on kolme kiitotietä. Numerot 1 ja 3 ovat samansuuntaisia, ja kiitotie 2 on niihin nähden poikittain.

Tavallisesti kiitotieltä 2 ei nouse suihkukoneita vaan ainoastaan parisenkymmentä potkurikonetta päivässä Tikkurilan suuntaan. Ne suuntaavat pääasiassa Itä-Suomen ja Baltian kohteisiin.

Sumuisessa säässä koneiden nousu kiitotie 2:lta etelän suuntaan varmistaa, että koneet pystytään pitämään maassa ja ilmassa mahdollisimman kaukana toisistaan.

Viinikainen toteaa, että hankalissa säätilanteissa Tikkurilassa ja Pohjois-Helsingissä voidaan myös tulevaisuudessa nähdä kaikkien konetyyppien lentoonlähtöjä tai laskeutumisia. Kyse on kuitenkin aina vain väliaikaisesta tilanteesta.

Finavia tarjoaa netissä palvelun, jotka näkyvät koneiden reitit ja melunmittaustulokset. Se löytyy osoitteesta www.finavia.fi/webtrak.